Σε 77χρονη συνταξιούχο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.300 δολαρίων σε αεροδρόμιο της Αυστραλίας για ένα σάντουιτς με κοτόπουλο!
Η 77χρονη Τζουν Άρμστρονγκ, από το Καντέρμπουρυ της Αγγλίας, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.300 δολαρίων για ένα σάντουιτς με κοτόπουλο που ξέχασε να δηλώσει όταν έφτασε στην Αυστραλία. Η συνταξιούχος ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε το ύψος του προστίμου.
Πλήρωσε το πρόστιμο, αλλά προσπαθεί να πάρει πίσω τα χρήματα εδώ και μήνες. Η Τζουν Άρμστρονγκ είπε στη New Zealand Herald ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί από τότε και παίρνει υπνωτικά χάπια.

- Advertisement -

Η συνταξιούχος έφτασε στο αεροδρόμιο του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας στις 2 Μαΐου περίπου στις 4 το πρωί για να προλάβει μια πρωινή πτήση για το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Σχεδίαζε να μείνει με την οικογένειά της που ζει εκεί για τρεις μήνες.

Στη Νέα Ζηλανδία αγόρασε ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και σαλάτα και ένα ψωμί, το οποίο έφαγε αμέσως. Το υπόλοιπο φαγητό το μάζεψε στο σακίδιό της με σκοπό να το φάει στο αεροπλάνο.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η Τζουν Άρμστρονγκ αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε ξέχασε να δηλώσει το περιεχόμενο των αποσκευών της. Στην ασφάλεια στην Αυστραλία, το σάντουιτς βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας…
Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, εάν ένας αλλοδαπός δεν δηλώσει αντικείμενα που ενέχουν «υψηλό επίπεδο κινδύνου για τη βιοασφάλεια», το πρόστιμο για την παράβαση μπορεί να είναι πάνω από 3.000 δολάρια. Το κρέας στο σάντουιτς ανήκει σε αυτή την κατηγορία!

Ο υπάλληλος ασφαλείας είπε στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι έπρεπε να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο. Η συνταξιούχος ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε το ποσό. Της συνέστησαν να ασκήσει έφεση και να αμφισβητήσει το πρόστιμο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να το κάνει.

Η Τζούν Άρμστρονγκ είπε ότι είχε σχεδόν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είχε πληρώσει περισσότερα από τρεις χιλιάδες δολάρια λόγω της απροσεξίας της, που ήταν ένα πολύ μεγάλο ποσό για εκείνη. Η συνταξιούχος ελπίζει ότι η εμπειρία της θα είναι ένα μάθημα για άλλους ταξιδιώτες να μην ξεχνούν το φαγητό στις τσάντες τους.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ