Η απάντηση της Ελλάδας για εφαρμογή του υγειονομικού διαβατηρίου θα αλλάξει τα ταξίδια

Πρώτο βραβείο στη Μύκονο, όχι χάρη στην ανυπέρβλητη ομορφιά του. Το νησί των ανέμων απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καλύτερου «LGBTQ+ προορισμού». Βραβείο που δόθηκε στην ετήσια εκδήλωση βραβείων του τουριστικού περιοδικού Travel Bulletin. Για τα βραβεία ψηφίζουν μόνο επαγγελματίες του τουρισμού.

Τα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας είναι ο ανταγωνιστής της Μυκόνου για την πρωτιά στην κατηγορία «Star LGBTQ+ Destination». Εκτός βάθρων, έμειναν χώρες όπως η Μάλτα, το Ισραήλ, το Μαϊάμι και το Μεξικό. Χώρες που υλοποιούν μεγάλες καμπάνιες για τον LGBTQ+ τουρισμό.

Εκτός από το βραβείο στη Μύκονο, η Ελλάδα βρέθηκε στη 2η θέση ως καλύτερος προορισμός οικογενειακών διακοπών. Ειδικότερα, η χώρα μας διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Star Family Holidays Destination», με νικήτρια την Ισπανία. Η Ελλάδα είχε αναδειχθεί 1η το 2018. Οι χώρες που έμειναν εκτός, είναι οι συνυποψήφιοι προορισμοί της Μαγιόρκα, της Τουρκίας, της Κύπρου και της Φλόριντα.

Τα βραβεία

Τα βραβεία «Travel Bulletin Star Awards 2019», διοργανώνονται επί 23 χρόνια και αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για επαγγελματίες του τουρισμού στη Βρετανία. Το περιοδικό Travel Bulletin (με περίπου 7.500 αναγνώστες-επαγγελματίες του τουρισμού) αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα επαγγελματικά περιοδικά για στελέχη του τουρισμού στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:  JAYONT: Ένας ζωντανός μύθος της Μυκόνου, που μπορείς σήμερα να τον επισκεφτείς

Στα βραβεία αυτά ψηφίζουν μόνον επαγγελματίες του τουρισμού (Τ.Ο.’s, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας, κλπ), όπως γράφει η naftemporiki.

Τα Wave Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, κατόπιν ψηφοφορίας επαγγελματιών κι εξειδικευμένων συντακτών στον θαλάσσιο τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, επίσης στο Λονδίνο, η Ελλάδα αναδείχθηκε, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό Wave Awards, ως ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» – «Best Destination (Port or Country)», λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο.

Στην ίδια διοργάνωση η Ελλάδα διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στα βραβεία κοινού, ως ο δεύτερος πιο αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως – «Favourite Cruise Destination». Η χώρα μας ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην τριάδα, με τη σειρά κατάταξης να διαμορφώνεται ως εξής: Μπαρμπάντος, Ελλάδα, Τζαμάικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ