Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠροχωράνε τα σχέδια για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

Προχωράνε τα σχέδια για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

Στις 21 Φεβρουαρίου υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη σύμβαση παραχώρησης και κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης

Το νέο αεροδρόμιο, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον αεροδρόμιο του Ηρακλείου, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει η κοινοπραξία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Α.Ε» στην οποία συμμετέχουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ινδική GMR Airports Limited, οι οποίες πλειοδότησαν στον σχετικό διαγωνισμό με προσφορά ύψους 480 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -
Προχωράνε τα σχέδια για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το κεντρικό κτήριο θα είναι επιφάνειας 71.620 τ.μ. με 19 αίθουσες αναμονής επιβατών,και θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως 15 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Ο διάδρομος προσγείωσης θα έχει μήκος 3.200 μ. με δυνατότητα επέκτασης στα 3.800 μ.α και πλάτος 23 μ. Το αεροδρόμιο θα διαθέτει 27 θέσεις στάθμευσης την πίστα, με δυνατότητα αυτόνομης προσέγγισης και απομάκρυνσης, σύστημα αποθήκευσης και διανομής καυσίμων με υπόγειο δίκτυο τροφοδοσίας αεροσκαφών για κάθε θέση στάθμευσης.

νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

Στο έργο επίσης προβλέπονται δύο πυροσβεστικοί σταθμοί, ένας αστυνομικός σταθμός, ιατρικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, σύστημα διαχείρισης αποβλήτων.

Θα υπάρχουν επίσης χώροι στάθμευσης για τουλάχιστον 800 οχήματα, τουριστικά λεωφορεία, ταξί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ακόμη προβλέπεται εμπορική ζώνη 400 στρεμμάτων και δημιουργία εκθεσιακού κέντρου. 

Τέλος, η κοινοπραξία θα αναλάβει και την μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση ενός νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και στηθαίο ασφαλείας που θα συνδέει το Καστέλι με το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Πηγή: insider.gr

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ