Ο μαγεμένος βοράς, με την καθαρότητα των χρωμάτων του, τις πανέμορφες παραλίες, τα ποτάμια του και τα ρυάκια του, περιμένει να τον ανακαλύψουμε!

Συνταρακτικοί προορισμοί γύρω από την Θεσσαλονίκη, σε μικρή ή λίγο μεγαλύτερη απόσταση, θα μας δώσουν αυτήν την Πρωτομαγιά την πιο χρωματιστή τους εκδοχή! Αν είστε κάτοικοι ή επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και σας βρει η Πρωτομαγιά στην εκρηκτικά όμορφη Μακεδονία, τόσο το καλύτερο! Σας περιμένουν εκπληκτικές εμπειρίες και συγκινήσεις, στην πιο όμορφη ώρα, μέσα στην μαγιάτικη πανδαισία!

Ένα ανοιξιάτικο προσκύνημα στις Αιγές, το Δίον και την Πέλλα

Στα 85 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, βρίσκεται κάτω από την σκιά του Ολύμπου ένας από τους σημαντικότερους χώρους δύναμης της ελληνικής επικράτειας, ανυπέρβλητης ομορφιάς, το περίφημο Δίον. Η άλλοτε μεγάλη πόλη του μακεδονικού βασιλείου μας άφησε το χνάρι του μέσα από τα μοναδικά ιερά που έφερε στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη.

Τα συνταρακτικά ιερά του Διονύσου και του Δία, τα αγάλματα και το αποτύπωμα της αρχαίας πόλης θα ανθίσουν για άλλη μια χρονιά, δίνοντας ένα εκπληκτικό σύμβολο της αέναης κυκλικής ροής του χρόνου, και αξίζει να το ζήσετε αυτό το μοναδικό και εκρηκτικό τοπίο στην πιο δυνατή του στιγμή. Σε απόσταση μόλις ογδόντα χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο χώρος των Αιγών, με την αφάνταστη αρχαιολογική αξία. Οι ολόχρυσες λάρνακες και όλος ο πολύτιμος θησαυρός που ανακαλύφθηκε το 1977 εκτόξευσε την αίγλη της περιοχής, δημιουργώντας τον απόλυτο αρχαιολογικό προορισμό μεγαλείου και δόξας!

Ο τόπος είναι απίστευτα δυνατός, πανέμορφος, με την άνοιξη να αποτελεί την ομορφότερη εποχή για να γνωρίσει κάποιος όλη του την ωραιότητα, και ένα προσκύνημα εδώ, στους τάφους της περιοχής των Λευκαδίων, είναι απαραίτητο, όπως και στην κοντινή Πέλλα, η οποία απέχει 40 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Η Πέλλα είναι βέβαια η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτού του «τρομερού παιδιού» που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Πέρα από τα ασύλληπτης αξίας ψηφιδωτά και το ξακουστό Ανάκτορο, θα αντικρύσετε και ένα μεγάλο φυσικό κάλλος, στο Νυμφαίο και το Ιερό των Νυμφών. Όπου εννοείται, οι Νύμφες δεν πηγαίνουν όπου να ναι, διαλέγουν πάντα τα πιο όμορφα δάση, τις πιο όμορφες καταφυγές, στις οποίες θα νιώσετε όλη την δύναμη του ανοιξιάτικου βορά.

Στην Χαλκιδική, όχι μόνον για τις παραλίες
Πέρα από το ότι την Χαλκιδική την έχουμε ερωτευτεί για τα πάντα, έχει και μοναδικούς θησαυρούς να προσφέρει, πέρα από τα πολύτιμα πετράδια των παραλιών της. Σε απόσταση 98 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη βρίσκονται τα Στάγειρα, η πατρίδα του Αριστοτέλη, ενώ πολύ κοντά είναι και το μυστηριακό και αρχέγονο Σπήλαιο των Πετραλώνων, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε, αν έρθετε μια πρωτομαγιάτικη βόλτα στην Χαλκιδική. Η ορεινή Χαλκιδική θα σας μαγέψει με την δύναμη των τοπίων της, με τον Χολομώντα να μοσχοβολάει από χίλια διαφορετικά αγριολούλουδα και τα μοναδικά χωριά και τις πολιτείες, όπως η Αρναία, να λάμπουν στο ανοιξιάτικο φως.

Στις εκθαμβωτικές παραλίες γύρω από την Θεσσαλονίκη
Αν υποθέσουμε πως θέλετε απλά και μόνον να αγναντέψετε, να πιείτε ένα ουζάκι και να αφεθείτε στην μαγεία της θάλασσας, αφήνοντας σε άλλους τα μαγιάτικα στεφάνια, η Θεσσαλονίκη έχει εκπληκτικά κοντινά παραθαλάσσια χωριά και παραλίες, που θα σας προσφέρουν τις μαγικές τους εικόνες. Στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες, την Αγία Τριάδα, τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανωμή από τη μεριά του Θερμαϊκού Κόλπου και την Ασπροβάλτα, την παραλία Βρασνών και το Σταυρό στο άλλο άκρο του Νομού, στο Στρυμονικό κόλπο, θα νιώσετε όλη την ομορφιά του θαλασσινού βορά, θα απολαύσετε γεύσεις επάνω στο κύμα, θα κάνετε βόλτες με πρίμο αεράκι να σας διώχνει μακριά όλες τις έννοιες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ