Ψηφιακή συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Μπορεί να μην είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το νέο “μουσείο” κόσμημα της Αθήνας, που άνοιξε τον Οκτώβριο και στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, και το οποίο παραμένει κλειστό λόγω του κορονοϊού, ωστόσο οι λάτρεις της τέχνης, και όχι μόνο, μπορούν να περιηγηθούν από το σπίτι σε 148 έργα αυτής της συλλογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, τα σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζονται στο goulandris.gr και είναι προσβάσιμα για ελεύθερη ψηφιακή περιήγηση από το σπίτι.

Στις ψηφιακές αναπαραγωγές των 148 έργων από τους Van Gogh, Picasso, El Greco, Monet, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης , θα βρείτε εικόνες λεπτομερειών με ηχητικές ξεναγήσεις -σε δύο γλώσσες- που θα σας προσφέρουν μία ολοκληρωμένη οπτική τους αλλά και ένα νέο σημείο επαφής με το μουσείο.

Μέσα από την ψηφιακή περιήγηση θα ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες των έργων και θα μάθετε περισσότερα για τη δημιουργία τους, την ιστορία τους, αλλά και τη ζωή των καλλιτεχνών.

Στο travelstyle.gr σας βρήκαμε επίσης 22 τρόπους για να επισκεφτείτε αξιοθέατα και μουσεία του κόσμου χωρίς να σηκωθείτε καν από τον καναπέ σας!

Αν πάλι είστε λάτρεις της όπερας, μπορείτε να δείτε δωρεάν σπουδαίες παραστάσεις της Metropolitan Opera Νέας Υόρκης από το σπίτι σας!

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μετά την ακύρωση όλων των επερχόμενων παραστάσεων της λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν αναμετάδοση σπουδαίων παραστάσεων της από τη βραβευμένη σειρά κινηματογραφικών μεταδόσεων Live in HD, που θα μπορείτε να δείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

Οι αναμεταδόσεις θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας και θα πραγματοποιούνται για όλη την διάρκεια του διαστήματος που θα παραμείνει κλειστή λόγω του κορονοϊού.

Η νέα πρωτοβουλία, με τίτλο «Nightly Met Opera Streams» έχει ξεκινήσει με αναμεταδόσεις κάθε βράδυ στις 7:30 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης), οι οποίες θα παραμείνουν διαθέσιμες στην αρχική σελίδα του metopera.org για 20 ώρες.

«Θα θέλαμε να προσφέρουμε μια παρηγοριά στους λάτρεις της όπερας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Κάθε βράδυ θα προσφέρουμε μία διαφορετική παράσταση όπερας από τη συλλογή των HD παρουσιάσεων από τα τελευταία 14 χρόνια», δήλωσε ο Peter Gelb, γενικός διευθυντής της Metropolitan Opera.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ