Στην Αθήνα επιστρέφει η πτήση A3 880 της Aegean με προορισμό τη Mόσχα, σε συνέχεια σχετικής αεροπορικής οδηγίας που έχει εκδοθεί για την ευρύτερη περιοχή. Αντίστοιχα πράττουν και άλλες αεροπορικές.

Ειδικότερα, λίγο πριν από την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο εκδόθηκε αεροπορική οδηγία ( ΝΟΤΑΜ) που χαρακτήρισε ένα τμήμα της ευρύτερης ρωσικής περιοχής ως περιοχής με προσωρινή επικινδυνότητα (temporary dangerous area) με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στο αεροσκάφος της Aegean να επιστρέψει. Η ΝΟΤΑΜ ισχύει από σήμερα 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, ακόμη όμως δεν είναι σαφές αν έχει εκδοθεί από την ρωσική κυβέρνηση ή από διεθνή οργανισμό.

Αντίστοιχα, μέσω της ίδιας ΝΟΤΑΜ και άλλες πτήσεις ρωσικών και άλλων αεροπορικών είτε προσγειώνονται στα πλησιέστερα αεροδρόμια είτε επιστρέφουν στον αρχικό προορισμό τους. Αναμένονται νεότερες πληροφορίες για το πώς θα διαμορφωθούν εφεξής οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις στο ρωσικό έδαφος και την ευρύτερη περιοχή και συνακόλουθα το τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Εκτιμάται πάντως ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε σχέση με τις διαδρομές πτήσεων που ακολουθούν οι αεροπορικές λόγω της εισβολής ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

H AEGEAN ενημερώνει ότι η πτήση A3 880 από την Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους στο ρωσικό εναέριο χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής ως περιοχής υψηλής επικινδυνότητας έλαβε εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας να επιστρέψει στην Αθήνα.

To αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριο Βενιζέλος στις 11:45 τοπική ώρα.

Σημειώνεται ότι ήδη από τη Δευτέρα 14/2 η εταιρεία έχει τροποποιήσει το σχέδιο πτήσης των δρομολογίων προς τη Μόσχα αποφεύγοντας τον Ουκρανικό εναέριο χώρο.

- Advertisement -

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ