Η Ελλάδα έχει απαγορεύσει την πρόσβαση ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριo της χώρο. Πτήση της Aeroflot με προορισμό τη Βερόνα προσπάθησε να περάσει, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί αναγκαστικά στην Κωνσταντινούπολη.

- Advertisement -

Αναγκαστική προσγείωση λοιπόν στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε χθες αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Aeroflot που επιχείρησε να περάσει από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, όμως δεν του επετράπη η διέλευση.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος, με προορισμό τη Βερόνα στην Ιταλία, ανεφοδιάστηκε προκειμένου να επιστρέψει στη Μόσχα. Το Boeing της ρωσικής εταιρείας είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας και παρέμεινε στον αέρα για πάνω από έξι ώρες προτού προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία έχουν απαγορεύσει τη διέλευση ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τους και παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς η Aeroflot πίστευε ότι μπορεί το αεροσκάφος της να προσγειωθεί στη Βερόνα. Αντίθετα, η Τουρκία δεν έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ