συμβουλές για μακρινή πτήση

Από την θέση που θα επιλέξετε έως το τι ρούχα θα φορέσετε, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να εξασφαλίσετε ότι ακόμα και μετά από μια μακρινή πτήση θα βγείτε από το αεροπλάνο και θα αισθάνεστε… άνθρωποι!

Η ιδέα το να πετάξετε σε έναν εξωτικό προορισμό είναι πάντα συναρπαστική, αλλά η προοπτική να ταξιδεύεις σε οικονομική θέση για επτά ή περισσότερες ώρες στα 38.000 πόδια… δεν είναι και τόσο ελκυστικό! Δυστυχώς οι μεγάλες πτήσεις σας κουράζουν πολύ, μερικές φορές αισθάνεστε βρώμικοι και κάποιοι ανεβοκατεβαίνετε τους διαδρόμους αφού έχετε βαρεθεί να κάθεστε στην ίδια θέση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και ήρεμη πτήση. Δείτε λοιπόν παρακάτω τις συμβουλές μας στον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για να την βγάλετε… καθαρή μετά από μια μεγάλη πτήση!

Συμβουλές για μακρινές πτήσεις

1. Ρωτήστε αν υπάρχουν άδεια καθίσματα

Κατά το check-in, ρωτήστε την υπεύθυνη αν υπάρχουν άδεια καθίσματα και, αν ναι, αν μπορείτε να μετακινηθείτε εκεί έτσι ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για να απλωθείτε.

2. Συγκεντρώστε αεροπορικά μίλια

Αν πετάτε συχνά, προσπαθήστε να έχετε κάρτα για αεροπορικά μίλια, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες αναβάθμισης.

3. Μιλήστε με τους συνεπιβάτες σας

Να είστε ευγενικοί με τον επιβάτη που κάθεται ακριβώς δίπλα σας. Εντάξει δεν λέμε να τους πείτε και την ιστορία της ζωής σας, αλλά θα περάσει πιο γρήγορα η ώρα όσο μιλάτε!

4. Η επιλογή καθίσματος είναι προσωπική υπόθεση

Αν δεν θέλετε να σας ενοχλεί κανείς και δεν θέλετε να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η κατάλληλη θέση είναι κοντά στο παράθυρο. Από την άλλη αν έχετε τη συνήθεια να σηκώνεστε από τη θέση σας κάθε τρεις και λίγο για να τεντώνεστε, τότε επιλέξτε να είστε στις θέσεις του διαδρόμου.

- Advertisement -

θέση στο αεροπλάνο

5. Πάρτε μαζί σας ένα power bank

Για μην μείνει καμιά στιγμή αφόρτιστο το κινητό ή το tablet σας.

6. Αποφύγετε να κάθεστε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου

Το πίσω μέρος του αεροπλάνου είναι θορυβώδες, οι αναταράξεις είναι πιο αισθητές και σας παίρνει περισσότερη ώρα για την επιβίβαση και αποβίβασή σας.

7. Προσπαθήστε να μην πετάτε με πολύ παλιές εταιρίες

Τα καθίσματα τους δεν είναι αναπαυτικά και άνετα.

8. Προσπαθήστε να είστε από τους πρώτους που θα μπουν στο αεροσκάφος

Για να επιλέξετε τον χώρο που θα βάλετε την χειραποσκευή σας. Το ιδανικό θα ήταν να την βάλετε στο ντουλάπι ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας για να έχετε εύκολη πρόσβαση στα προσωπικά σας αντικείμενα.

9. Φορέστε άνετα ρούχα

Για να νιώθετε άνετα φορέστε πιο χαλαρά ρούχα. Αποχωριστείτε για λίγο τα τζιν, τις μπότες και τα τακούνια! Επίσης, να είστε ντυμένοι με layers, επειδή οι θερμοκρασίες αλλάζουν και εκεί που θα κρυώνετε εκεί θα ζεσταίνεστε, το καλύτερο είναι να φοράτε αρκετά ρούχα, που θα μπορείτε όμως να αφαιρείτε ανάλογα με τη θερμοκρασία.

10. Αεροπορικές εταιρείες με Wi-Fi ή ψυχαγωγία

Σκεφτείτε να ταξιδέψετε με αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν Wi-Fi ή κάποια διασκέδαση κατά την πτήση.

11. Εξοπλίστε το tablet σας με ταινίες

Σε περίπτωση που δεν προσφέρει καμία ψυχαγωγία η αεροπορική που έχετε επιλέξει, κατεβάστε ή καλύτερα αγοράστε κάποια ταινία για το tablet σας ή το smartphone σας, για να περάσει η ώρα ευχάριστα!

Ψυχαγωγία στο ταξίδι με αεροπλάνο

12. Αν έχετε μυωπία…

…καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της πτήσης να μην φοράτε φακούς επαφής αλλά τα γυαλιά σας, γιατί τα μάτια σας θα στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

13. Είδη πρώτης ανάγκης

Να έχετε μαζί σας μια μικρή τσάντα με τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ενυδατική κρέμα, μάσκα προσώπου ή ακόμα και τη φαρμακευτική αγωγή που ίσως παίρνετε.

14. Μην ξεχάσετε τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού

Τα μαντηλάκια καθαρισμού των χεριών είναι απαραίτητα, αφού πολλές φορές θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε. Ακόμα και για να καθαρίσετε τις επιφάνειες γύρω σας.

15. Να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα στηρίγματα

Αν έχετε πρόβλημα με τη μέση σας ή με το λαιμό σας, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα στηρίγματα, γιατί το ταξίδι είναι μεγάλο!

16. Να έχετε μαζί σας κάποια από τα αγαπημένα σας snack

Μην βασίζεστε στην αεροπορική εταιρεία αφού μπορεί αυτά που θα σας προσφέρει να μην σας αρέσουν. Απλά ότι κι αν έχετε μαζί σας, να μην έχει έντονη μυρωδιά! Σκεφτείτε και τους διπλανούς σας!

Πάρτε ένα βιβλίο στο ταξίδι με αεροπλάνο

17. Να έχετε μαζί σας ένα καλό βιβλίο

Είναι το μόνο που μπορεί να σας ταξιδέψει στα μέρη που θέλετε εσείς, ξεχνώντας ότι “άσχημο” μπορεί να συμβαίνει γύρω σας!

18. Must οι ωτοασπίδες

Θα τις χρειαστείτε για να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε!

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα travel tips μόνο στο travelstyle.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ