Μόλις επιστρέψατε από μερικές μέρες ή και εβδομάδες σε έναν προορισμό όπου περνούσατε τόσο όμορφα που σκεφτόσασταν να μετακομίσετε εκεί μόνιμα. Ήρθε όμως η στιγμή που πρέπει να γυρίσετε πίσω στη σκληρή καθημερινότητα και αυτό σας προκαλεί μια θλίψη. Γι’αυτό εμείς σας προτείνουμε μερικά tips για να νικήσετε τη μελαγχολία μετά τις υπέροχες διακοπές σας.

Στα αγγλικά υπάρχει ο όρος post-vacation blues που αποτελεί ακόμα κι αντικείμενο μελέτης των ψυχολόγων και περιγράφει αυτό ακριβώς: τη μελαγχολία που νιώθουμε όταν επιστρέφουμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές Αν είστε σε αυτή τη φάση, μη στεναχωριέστε, δεν είστε μόνοι! Το μόνο που χρειάζεται, είναι λίγη θέληση!

- Advertisement -

Αν πάλι βρίσκεστε ακόμα σε διακοπές δείτε αυτά τα 6 tips για να μη πάρετε κιλά!

Συναντήστε φίλους και συγγενείς όσο πιο σύντομα γίνεται

Μια εξωτική παραλία είναι σίγουρα κάτι μοναδικό, αλλά σίγουρα σας έλειψαν οι φίλοι σας και οι δικοί σας άνθρωποι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και ανανεωτικό από το να ξαναμαζευτείτε στο μπαλκόνι ή σε ένα καφέ μετά τις διακοπές! Θα δείτε ότι αμέσως θα νιώσετε αυτό το υπέροχο αίσθημα οικειότητας κι αγάπης που θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε!

Αφιερώστε μια μέρα αποκλειστικά στον εαυτό σας

Χαλαρώστε και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την πρώτη ευκαιρία. Τι σημασία έχει αν μόλις γυρίσατε από μερικές ημέρες χαλάρωσης; Ίσως δεν είχατε την ευκαιρία να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όσο έπρεπε. Ξαπλώστε στον καναπέ και είναι μια καλή ευκαιρία να χαζέψετε στο ίντερνετ ή να δείτε τα επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς του Netflix που χάσατε όσο λείπατε.

Δείτε τις φωτογραφίες που βγάλατε

Παραδεχτείτε το, έχετε βγάλει χιλιάδες! Είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθείτε τις υπέροχες στιγμές σας και να ξεκαθαρίσετε όσες φωτογραφίες επαναλαμβάνονται. Μπορείτε ακόμα να εκτυπώσετε τις αγαπημένες σας ώστε να έχετε μια οπτική υπενθύμιση των μοναδικών στιγμών που περάσατε!

Φτιάξτε το αγαπημένο σας φαγητό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας φαγητό, ή ένα πιάτο από την τοπική κουζίνα του μέρους από όπου επιστρέψατε, εντάσσοντάς το στη λίστα με τα φαγητά που θα φτιάχνετε στο εξής. Αν πάλι δεν έχετε ιδέα από μαγειρική, παραγγείλτε από το αγαπημένο σας μέρος για delivery!

Παραγγείλτε ένα πακέτο που θα παραλάβετε μόλις γυρίσετε

Πριν γυρίσετε από τις διακοπές, μπορείτε να παραγγείλετε κάτι που θα παραλάβετε μόλις επιστρέψετε! Είναι πολύ ευχάριστο το συναίσθημα του unboxing σε κάτι που περιμένατε πώς και πώς, αφού δίνει σχεδόν την αίσθηση του δώρου!

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας

Ας είμαστε ρεαλιστές: μπορεί να τελείωσε η άδειά σας ή να πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού, αυτό δε σημαίνει όμως ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου ούτε ότι ξαφνικά χειμώνιασε. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε την επόμενη απόδρασή σας, είτε πρόκειται για ένα τριήμερο σε παραθαλάσσιο μέρος το Σεπτέμβρη, είτε για προορισμό στο εξωτερικό λίγο αργότερα. Υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο επιστροφής στους ρυθμούς σας από αυτό;

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Βρείτε μοναδικά Travel Tips μόνο στο travelstyle.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ