Ράθες Καπανδρίτι
Ενημερώθηκε στις 22 Μαΐου 2023, 12:10

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η Αθήνα, ο νομός Αττικής γενικότερα, κρύβει πολλές ομορφιές και μια φύση εξαιρετική, που εντυπωσιάζει με τις ομορφιές της. Στο Καπανδρίτι, λίγο πιο έξω από την πρωτεύουσα, ο επισκέπτης συναντά μια μικρή όαση πρασίνου μέσα στο δάσος που εντυπωσιάζει!

Ράθες Καπανδρίτι πράσινο

Οι Ράθες είναι μια τοποθεσία στο Καπανδρίτι, που είναι χωριό της βορειοανατολικής Αττικής, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Βρίσκεται στις ανατολικές απολήξεις της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 350 μέτρων. Συνορεύει με τα χωριά Πολυδένδρι, Αφίδνες Κάλαμος και Βαρνάβα.

Ράθες καπανδρίτι κρυμμένος παράδεισος

Ένα επίγειος παράδεισος δίπλα στην Αθήνα

Το Καπανδρίτι έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται κοντά στη Αθήνα αλλά και να διατηρεί τις φυσικές ομορφιές του. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα μπορεί να μεταφερθεί κανένας σε μια αγνή και παρθένα περιοχή με δάση, θάμνους, αγριολούλουδα, ρεματιές και μικρά ρυάκια.

Ράθες Καπανδρίτι όαση κοντά στην Αθήνα

Αυτή είναι η περιγραφή για την τοποθεσία Ράθες, όπου η φύση εντυπωσιάζει και ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ομορφιές μέσα στο δάσος σαν να βρίσκεται σε κάποιο ορεινό χωριό ή σε βουνό της Ελλάδας.

Ράθες Καπανδρίτι νερά

Κι όμως, μια ανάσα από την Αθήνα, όλα δείχνουν πως η πόλη αυτή έχει στα πέριξ της καλά κρυμμένα μυστικά, που πρέπει να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να απολαύσουμε τις ομορφιές στη φύση, κάνοντας πεζοπορία αλλά και μια απλή βόλτα.

Το βίντεο που θα δείτε επιβεβαιώνει την ομορφιά της περιοχής:

Ευκαιρία να γνωρίσουμε και την πανέμορφη Δαφνούλα που θυμίζει Ζαγόρι

Η ειδυλλιακή Δαφνούλα μια ανάσα από την Αθήνα 

Βλέποντας τις εικόνες το μυαλό κατευθείαν πηγαίνει στην Ήπειρο και δη στα Ζαγοροχώρια, καθώς το πράσινο, τα νερά αλλά και το πέτρινο γεφύρι της Δαφνούλας παραπέμπουν έντονα σε κάποιο χωριό του Ζαγορίου.

Παλιά γεφύρια – κομψοτεχνήματα της Ελλάδας. Γνωρίστε τα μέσα από εντυπωσιακές εικόνες!

Βουκολικό τοπίο Δαφνούλα

Κι όμως το ειδυλλιακό αυτό τοπίο που βλέπετε βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μόλις 50 λεπτά από το κέντρο. Θα το συναντήσετε ανάμεσα στα όρη της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα και πρόκειται για ένα μοναδικό τοπίο που απολαμβάνει κανείς μόνο σε απομακρυσμένα χωριά.

Πέτρινο γεφύρι Δαφνούλα Αθήνα

Βασικό χαρακτηριστικό της εν λόγω τοποθεσίας είναι το πλούσιο πράσινο αλλά και το μονότοξο πέτρινο γεφύρι, το μοναδικό στην Αττική και τόσο κοντά στην Αθήνα, που θα σας ταξιδέψει στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια.

Υπέροχα Ζαγοροχώρια: Ένα αφιέρωμα στα πανέμορφα χωριά των Ιωαννίνων & προτάσεις διαμονής μέσα στο πράσινο!

Πέτρινο γεφύρι που θυμίζει Ζαγόρι στην Αθήνα

Το γεφύρι της Δαφνούλας ή του Γκέλη (όπως λέγεται επίσης) βρίσκεται στον ποταμό Ασωπό, πλησίον της Ραμπτώσας και κατασκευάστηκε κατά την Τουρκοκρατία, γύρω στο 1700, ενώ αποτελεί ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο πάνω από το ειδυλλιακό τοπίο της Δαφνούλας:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ