Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία έσπασε τα ρεκόρ για πέμπτη συνεχή χρονιά το 2017, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία και την πολιτική αβεβαιότητα για την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.

Η Ισπανία, όπου ο τουρισμός αντιστοιχεί περίπου στο 11% της οικονομίας, καταγράφει αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια σε άλλους δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Κάντε διακοπές στην… άγρια δύση μένοντας Ελλάδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισπανία

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αργά χθες, ο αριθμός των επισκεπτών στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 8,9% σε ετήσια βάση στα 82 εκατ. τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τουριστικές δαπάνες επίσης ανήλθαν σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,4% σε σχέση με το 2016.

Τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, επίσης χθες, για το 11μηνο του 2017 δείχνουν ότι οι Βρετανοί παραμένουν η μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών στην Ισπανία βάσει εθνικότητας, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 18 εκατ. τουρίστες αυξημένος κατά 7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Καταλονία παρέμεινε το 2017 η περιοχή της Ισπανίας με τους περισσότερους επισκέπτες, παρά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς τον Αύγουστο, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100.

Κάντε ταξίδι στο χρόνο… στο Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισπανία

Ο τουρισμός στη Βαρκελώνη μειώθηκε λίγο μετά τις επιθέσεις και σημείωσε εκ νέου μείωση τον Οκτώβριο μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε.

Ο τουρισμός έχει επίσης επωφεληθεί από την αύξηση στην ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Airbnb. Ωστόσο, αυτό έχει λειτουργήσει αντίθετα σε προορισμούς όπως η Βαρκελώνη, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα ή το Σαν Σεμπαστιάν καθώς οι κάτοικοι παραπονούνται για μείωση των μακροπρόθεσμων μισθώσεων και αύξηση των ενοικίων.

SWISS: Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2017

Η άνοδος του τουρισμού ενίσχυσε την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο, περιλαμβανομένων περισσότερων συγχωνεύσεων και εξαγορών μεταξύ ξενοδοχειακών ομίλων και ενώ σε αριθμούς ρεκόρ ανέρχονται οι αφίξεις επιβατών στα ισπανικά αεροδρόμια.

πηγή:.news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ