Rothenburg ob der Tauber, μια κωμόπολη με μεγάλη φήμη. Πουθενά αλλού δεν έχει διατηρηθεί η μεσαιωνική ατμόσφαιρα τόσο έντονα, όσο εδώ. Αν έχει παραμείνει και ο χρόνος στάσιμος;

Σίγουρα αυτή είναι η εντύπωση του επισκέπτη όταν περιπλανηθεί στο ιστορικό κέντρο με τα παμπάλαια σπίτια, τις γαλήνιες πλατείες και γωνιές, τους πύργους, τα σιντριβάνια, τις πύλες, τις αμυντικές εγκαταστάσεις, τις αποθήκες και τα ταβερνάκια.

Αλσατία: 8 χωριουδάκια όνειρο,τα κουκλίστικα μεσαιωνικά χωριά στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας!(photos)

Αποτέλεσμα εικόνας για . Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Σε αυτή την πόλη λέγεται ότι έχει συμβεί το ακόλουθο γεγονός: Στον Τριαντακονταετή Πόλεμο, η πόλη κυριεύτηκε το 1631 από τον καθολικό στρατηγό Tilly. Σε αυτή την κατάσταση ανάγκης, το δημοτικό συμβούλιο προσέφερε στο στρατηγό ένα δοχείο κρασί με χωρητικότητα πάνω από τρία λίτρα. Ο Tilly, ο οποίος στην πραγματικότητα ήθελε να κάψει την πόλη, κατευνάστηκε και υποσχέθηκε ότι θα άφηνε αλώβητη την πόλη αν κάποιος άδειαζε μονορούφι το δοχείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για . Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Συμμετοχή δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος προς γενική έκπληξη κατόρθωσε να πιει μονορούφι το περιεχόμενο του δοχείου. Ο Tilly εντυπωσιάστηκε – και άφησε απείραχτη την πόλη. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν ισχύουν τα παραπάνω, ωστόσο είναι μια όμορφη ιστορία. Και φυσικά ένας λόγος για τη διατήρηση του ετήσιου φεστιβάλ «Η αριστοτεχνική γουλιά», ένα πολύχρωμο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό ιστορικό θέαμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για . Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Στην πιο όμορφη οδό της Γερμανίας. Και όλο το χρόνο Χριστούγεννα

Όσο μικρό είναι το Rothenburg, τόσο εντυπωσιακή είναι η πληρότητά του από ιστορικές τοποθεσίες, μουσεία, εκκλησίες, μοναστήρια και μνημεία. Για αυτό, ο επισκέπτης πρέπει να προγραμματίσει λίγο χρόνο για να γνωρίσει αυτή την πόλη.Ίσως για να εξερευνήσει, ξεκινώντας από το Rothenburg, το δρόμο Romantische Straße (Ρομαντική Οδός), τον πιο γνωστό – και πιο όμορφο – εξοχικό δρόμο της Γερμανίας. Με κατεύθυνση προς την πόλη Füssen, ή προς τις Άλπεις, ή προς το Würzburg στον ποταμό Main: Σε αυτές τις περιοχές, η Γερμανία εμφανίζεται σαν παραμύθι με βασιλικά ανάκτορα, υπέροχα τοπία αλλά και γαστριμαργικές νοστιμιές.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Τα 10 πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης…εκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει…

Αποτέλεσμα εικόνας για . Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Ένα μικρό ονειρεμένο ταξίδι: Η οδός Romantische Straße ενσαρκώνει την πιο όμορφη πλευρά της νοσταλγίας. Επιστροφή στο Rothenburg για ξύπνημα αισθημάτων νοσταλγίας, ακόμα και με μια επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο χωριό Käthe Wohlfahrt: Εδώ, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο κατάστημα της Ευρώπης που παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο, απλά υπάρχουν όλα όσα ανήκουν στη λαμπερή χριστουγεννιάτικη περίοδο: Πυραμίδες, καρυοθραύστες, ξύλινες φιγούρες για ρεσό, κεριά, γιορτινά τραπεζομάντιλα και πολλά άλλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για . Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Η παραμυθένια Χαϊδελβέργη με τα μεσαιωνικά σοκάκια,τα αναγεννησιακά κάστρα και τις μπαρόκ γέφυρες!(photos)

Παλιές συνοικίες, όμορφες εκκλησίες και φιλόξενα ξενοδοχεία

Μερικές ακόμα όμορφες επιλογές είναι μια βόλτα στην περιοχή Spitalviertel, ή μια επίσκεψη σε μια από τις διατηρημένες μεσαιωνικές πύλες της πόλης ή στις υπέροχες εκκλησίες της. Όπως για παράδειγμα η εκκλησία St. Jakob, με την όμορφη λιθογραφία που απεικονίζει το Χριστό και τους κοιμισμένους Αποστόλους.

Αποτέλεσμα εικόνας για . Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Ή η αξιοπρόσεκτη, αριστοτεχνικά εξοπλισμένη εκκλησία St. Wolfgang στην πύλη Klingentor, η οποία είναι αφιερωμένη στον προστάτη των βοσκών. Αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο το μέρος που θα οδηγήσουν τον επισκέπτη τα βήματά του: Το Rothenburg ob der Tauber προσφέρει τόσα πολλά, για τα οποία και με τα οποία μπορεί να ευχαριστηθεί ο επισκέπτης του.

Και μετά από κάθε επίσκεψη, θαυμασμό και ευχάριστη έκπληξη: Τον επισκέπτη περιμένει πάντα ένα φιλικό ξενοδοχείο, για να ικανοποιήσει την πείνα και τη δίψα του.

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ