Η πόλη της Κροατίας που γοητεύει με τη Μεσαιωνική ομορφιά της

Χτισµένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστριας, το Ρόβινι γοητεύει µε τη µεσαιωνική οµορφιά του.

Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, ήταν µία από τις σηµαντικότερες πόλεις της Δηµοκρατίας της Βενετίας µέχρι το 1797, µε την παλιά της πόλη να αποκαλύπτει την µακραίωνη ιστορία της.

Αποτέλεσμα εικόνας για rovinj κροατία

Το καταπράσινο τοπίο της συνδυάζεται άψογα µε το γαλάζιο της θάλασσας αλλά και µε τα γραφικά της σοκάκια!

Έντυπωσιακές πόρτες, έργα-τέχνης στη Μαδέρα

Η παλαιά πόλη του Ρόβινι βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο που μέχρι το 1763 ήταν νησί και αποτελεί το αρχικό πυρήνα της πόλης. Χαρακτηριστικές είναι οι καμινάδες των κτιρίων.

Πάνω από τη παλαιά πόλη δεσπόζει η βασιλική της αγίας Ευθυμίας, ένας τρίκλυτος μπαρόκ ναός ο οποίος κατασκευάστηκε τη περίοδο 1725-1736. Δίπλα στο ναό βρίσκεται το καμπαναριό ύψους 60 μέτρων, με ένα άγαλμα της αγίας Ευθυμίας στη κορυφή του.

Αποτέλεσμα εικόνας για rovinj κροατία

- Advertisement -

Ο ναός δεσπόζει πάνω από τη πόλη. Δίπλα βρίσκεται το παρεκκλήσι το αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ.

Βυτίνα: Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας

Το δημαρχείο της πόλης στεγάζεται σε ένα παλάτι πραιτοριανών που χρονολογείται από το 1308. Στη κεντρική πλατεία βρίσκεται ο πύργος του ρολογιού, οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Στη πόλη επίσης βρίσκεται ένα μοναστήρι των Φραγκισκανών.

Ο κύριος ναός είναι μπαρόκ αρχιτεκτονικής κατασκευαστήκε τη περίοδο 1702-1710. Στο μοναστήρι υπάρχει βιβλιοθήκη με 12.000 βιβλία

Με πληροφορίες από el.wikipedia.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ