Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
32.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΡώμη: Νέοι κανονισμοί και απαγορεύσεις για τους τουρίστες

Ρώμη: Νέοι κανονισμοί και απαγορεύσεις για τους τουρίστες

Η Ρώμη, που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, φαίνεται πως θέλει να κρατήσει μια ισορροπία και να έχει τον έλεγχο με την εφαρμογή νέων κανονισμών και απαγορεύσεις προς τους τουρίστες.

Πολλές είναι οι πόλεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ορδές τουριστών, που μπορεί να βοηθάνε στην οικονομία τους, όμως όπως φαίνεται η τάξη, η καθαριότητα και η εικόνα τους, έγιναν ξανά προτεραιότητα. Έτσι όλο και περισσότερες είναι αυτές που θέτουν νέους κανονισμούς, όπως τα μέτρα του Άμστερνταμ για τον περιορισμό των τουριστών.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει η Associated Press, η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, αποφάσισε πρόσφατα να επικαιροποιήσει μερικούς νόμους που υπήρχαν ήδη, αλλά και να προσθέσει νέους κανόνες. Η δήμαρχος λέει πως η τήρηση θα γίνει ακόμη πιο αυστηρή μόλις υπάρξει ενημέρωση και πως δεν θα υπάρξει ανοχή. Εκτός από πρόστιμα, οι παραβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με 48ωρη «εξορία» από τη Ρώμη.

Trevi Ρώμη

Οι κανονισμοί και οι απαγορεύσεις

Πλέον στη Ρώμη απαγορεύεται να κυκλοφορεί κανείς γυμνός από τη μέση και πάνω και να τρώει ακατάστατα κοντά σε μνημεία όπως οι σκάλες των εκκλησιών ή η περίμετρος ενός συντριβανιού. Οι τουρίστες που τρώνε στο δρόμο θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και μην λερώνουν την πόλη ενώ απαγορεύεται επίσης να ακουμπούν με το στόμα τους τις βρύσες των συντριβανιών. Απαγορεύεται επίσης να σέρνει κανείς τροχήλατες βαλίτσες και καροτσάκια σε ιστορικές σκάλες ενώ οι αρχές στοχεύουν επίσης σε μεθυσμένους ή ανθρώπους που τραγουδούν στις δημόσιες συγκοινωνίες και διαταράσσουν την τάξη.

Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις δεν είναι σαφές εάν θα επιβληθεί ποινή ή απλώς θα υπάρχει παρατήρηση από την τουριστική αστυνομία που περιπολεί στα ιστορικά μνημεία όλο και πιο συχνά.  

Σύμφωνα με το Associated Press, πριν από λίγες μέρες στη διάσημη Πιάτσα ντι Σπάνια, αστυνομικοί ζήτησαν από τουρίστες που ήταν ξυπόλυτοι να φορέσουν τα παπούτσια τους και να μην πίνουν μπύρα δημοσίως. Πιο αυστηρός θα είναι επίσης ο νόμος για όποιον πιαστεί να βουτά μέσα σε κάποιο συντριβάνι.

Τέλος, παράνομο ακόμα θεωρήθηκε και το έθιμο της μπουγάδας με σχοινιά μεταξύ γειτονικών κτιρίων, όπως αναφέρει η Guardian.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ