Ryanair αεροπλάνο

O γενικός διευθυντής της Ryanair, Michael O’Leary ζητάει από από τη βρετανική κυβέρνηση να τερματιστεί το σχέδιο της χώρας «τεστ πριν το ταξίδι» στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ευπαθών ομάδων, συνολικά δηλαδή 14 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει η Βρετανία.

- Advertisement -

Μιλώντας σχετικά σε εκπομπή του BBC, ο O’Leary δήλωσε ότι η Ryanair  σκοπεύει να πραγματοποιεί 10 ή 20 πτήσεις ημερησίως έναντι του κανονικού ημερήσιου προγράμματος των 2.000 πτήσεων καθόλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Ο Ο’ Leary επίσης προειδοποίησε ότι «κανείς δε μπορεί να κάνει κράτηση 2 εβδομάδων τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Οι κρατήσεις έχουν καταρρεύσει και οι αερομεταφορές θα καταρρεύσουν από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.» και κάλεσε τον Υπουργό μεταφορών της Βρετανίας, Grant Shapps να ορίσει ημερομηνία για την άρση του περιορισμού. Παράλληλα, ο CEO της Ryanair έκανε την πρόβλεψη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν πολύ λίγοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη.

Ryanair: Χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό οι επιβάτες – Δεν θα απαιτείται εμβολιασμός στις πτήσεις

Το νέο σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου και προβλέπει ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 72 ώρες πριν την αναχώρηση, διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα φτάνουν τις 500 λίρες.

Η προϋπόθεση εμβολιασμού για τα ταξίδια στο εξωτερικό οδηγεί σε διακρίσεις, λέει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC)

Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) δήλωσε νωρίτερα σήμερα, πως το να αποτελεί ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 προαπαιτούμενο για τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι παρόμοιο με τις διακρίσεις στον εργασιακό τομέα και είναι κάτι που θα πρέπει να απορριφθεί.

αεροδρόμιο Βιέννης επιβάτες με βαλίτες αφίξεις

“Ποτέ δεν θα πρέπει να απαιτούμε τον εμβολιασμό για να πάρουμε μια δουλειά ή να ταξιδέψουμε”, δήλωσε η Γκλόρια Γκεβάρα, διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC στο πανέλ της διάσκεψης Reuters Next.

Καθώς οι κυβερνήσεις σπεύδουν να εμβολιάσουν τους πολίτες τους και να ανακόψουν την εξάπλωση του κορονοϊού, κάποιοι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής έχουν προτείνει ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για τα αεροπορικά ταξίδια.about:blank

Η Qantas Airways έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει μια τέτοια προϋπόθεση. Δείτε αναλυτικά τι δήλωναν οι αεροπορικές εταιρίες στις αρχές Δεκεμβρίου κατά πόσο ο εμβολιασμός θα ήταν προϋπόθεση για το ταξίδι.

Σχετικά, συνεχίζοντας η διευθύνουσα σύμβουλος είπε “Διαφωνώ εντελώς με την προσέγγιση της Qantas. Εάν απαιτήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τα ταξίδια, αυτό μας οδηγεί σε διακρίσεις”.

“Τα πρωτόκολλα ασφαλείας των αεροπορικών εταιριών και το φιλτράρισμα του αέρα στην καμπίνα του αεροσκάφους σημαίνουν ότι οι επιβάτες έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορονοϊό σε ένα αεροπλάνο σε σύγκριση με ένα σούπερ μάρκετ”, πρόσθεσε η ίδια. “Χρειάζεται να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να θέσουμε ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό γι’ αυτούς”. Διαβάστε σχετικά πόσο ασφαλή είναι τα αεροπορικά ταξίδια για την μετάδοση του κορονοϊού σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες

τουρισμός για όλους παράταση προγράμματος

Οι δηλώσεις αυτές της διευθύνουσας συμβούλου του WTTC έρχονται σε αντίθεση με την πλειονότητα όσων παρακολουθούν το online πάνελ, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της προϋπόθεσης του εμβολιασμού σύμφωνα με μια γρήγορη έρευνα από τους διοργανωτές της διάσκεψης.

Ωστόσο, η κ. Γκεβάρα βρήκε στήριξη στον διευθύνοντα σύμβουλο της AirAsia Group Τόνι Φερνάντες, που δήλωσε ότι τα παγκόσμια πρωτόκολλα διενέργειας τεστ συνεχίζουν να είναι το κλειδί για την απελευθέρωση των ταξιδιών.

Ο Φερνάντες δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση είναι “απαισιόδοξος” για την ετοιμότητα των χωρών να δεχθούν η μία τα τεστ και τα πιστοποιητικά της άλλης, με πολλές ασιατικές χώρες να είναι επίσης πιθανόν να απαιτούν τον εμβολιασμό.

“Υπάρχει τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης εκεί έξω”, δήλωσε ο Φερνάντες. “Κάποιες χώρες θα πουν “Αυτό το τεστ PCR διενεργείται πραγματικά σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα;” Οι κυβερνήσεις γίνονται ολοένα και πιο εθνικιστικές”.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ