Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsRyanair και Wizz Air "έφαγαν" πρόστιμο για αδιαφανείς χρεώσεις χειραποσκευών

Ryanair και Wizz Air “έφαγαν” πρόστιμο για αδιαφανείς χρεώσεις χειραποσκευών

Πρόστιμα για αδιαφανείς πολιτικές χρέωσης χειραποσκευών στις πτήσεις αντιμετωπίζουν στην Ιταλία οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους Ryanair και Wizz Air.

Συγκεκριμένα, η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού, AGCM, επέβαλε πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ στη Ryanair και 1 εκατ. λιρών στη Wizz Air, έπειτα από έρευνα που διενήργησε στις χρεώσεις των πελατών για αποσκευές που επιτρέπονται στη καμπίνα του αεροσκάφους.

- Advertisement -

Τα πρόστιμα αφορούν τις ανανεωμένες πολιτικές χρεώσεων αποσκευών που εισήγαγαν οι 2 αερομεταφορείς το Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στην πτήση μια μικρή προσωπική τσάντα, όπως οι χειρός, στο πλαίσιο του αρχικού κόστους εισιτηρίου.

Για μεγαλύτερες τσάντες στη καμπίνα, οι επιβάτες απαιτείται να αγοράσουν προϊόν «προτεραιότητας» από τους αερομεταφορείς. Οι χειραποσκευές αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στις αερομεταφορές και η μεταφορά τους πρέπει να επιτρέπεται χωρίς επιπλέον κόστος, αναφέρει η Αρχή.

Με την απαίτηση επιπλέον χρέωσης, από 5 έως 25 ευρώ για τις μεγάλες χειραποσκευές, οι 2 εταιρίες κατάφερναν να αυξάνουν την τιμή εισιτηρίου με αδιαφανή τρόπο, τονίζει.

Η Ryanair δήλωσε ότι θα προβάλει την απόφαση αναφέροντας ότι η πολιτική αποσκευών είναι διαφανής και προς όφελος των καταναλωτών ενώ η Wizz Air τονίζει ότι η αντίστοιχη πολιτική της είναι συμβατή με τη νομοθεσία και αναμένεται να ζητήσει δικαστικό έλεγχο για την απόφαση της Αρχής.

Πηγή: tornosnews.gr

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,289LikesΚάντε Like
88,459 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ