Η πόλη της Σαλαμάνκα βρίσκεται στη δυτική Ισπανία, 212 χλμ μακρά από τη Μαδρίτη και είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία ανήκει στην αυτόνομη κοινότητα της Καστίλλης ξαθ Λεόν.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της πόλης είναι η ίδρυση του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκας, από τον Αλφόνσο Θ’ το 1218, το οποίο σύντομα έγινε ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά κέντρα της Ευρώπης, ενώ μέχρι σήμερα η πόλη είναι από τις πιο σημαντικές Πανεπιστημιουπόλεις της Ισπανίας.

- Advertisement -

Αντικρίζοντας το σύνολο από εντυπωσιακά σπίτια και εκκλησία, στο χρώμα της ώχρας, χτισμένα στις όχθες του ποταμού Τορμές και στη συνέχεια περπατώντας ανάμεσα σε κομψά παλάτια μεγάλες πλατείες θα κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψετε την σύγχρονη σημερινή μορφή της.

Το «μουσικό» δάσος των μπαμπού! Η μελωδία της φύσης είναι ένας από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ήχους της Ιαπωνίας

Επισκεφθείτε την εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν με την εντυπωσιακή πρόσοψη, τους δυο Καθεδρικούς Ναούς της πόλης, το παλιό του 12ου αιώνα και του Νέου, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα, ακολουθώντας τα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Η παλιά πόλης της Σαλαμάνκα ανήκει στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ο πιο «ανθισμένος δρόμος» στον κόσμο! Κάθε άνοιξη γεμίζει από τα χρώματα των άνθεων

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της πόλης είναι η Κεντρική Πλατεία ( Plaza Mayor), ένα μπαρόκ στολίδι του 18ου αι.. Εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας στον ήλιο και θα ανακαλύψετε τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της πόλης, στη βιβλιοθήκη με τη συλλογή 40.000 τόμων που συγκεντρώθηκαν από το 16ο μέχρι το 18ο αι., αλλά και μια βόλτα στη Ρωμαϊκή Γέφυρα.

Vipp shelter: Ένα σύγχρονο καταφύγιο μέσα στη φύση

Krypt Bar: Ένα κελάρι του 18ου αιώνα μετατρέπεται σε ένα hidden treasure bar

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ