Ένας μικρός παράδεισος μόλις μία ώρα από την Αθήνα, όπου πέρα από το φυσικό τοπίο της Πάρνηθας θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε και ένα μυστικό: Το πανέμορφο “αγιορείτικο” εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας μέσα στα βράχια δημιουργεί ένα απόκοσμο τοπίο όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα από ψηλά

Την Πάρνηθα την γνωρίζουμε οι περισσότεροι αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επισκεφθεί ένα από τα ωραιότερα δάση της Αττικής, που, λόγω της μικρής απόστασης από την πρωτεύουσα, την επισκεπτόμαστε για να βρεθούμε στη φύση και να απολαύσουμε τις ομορφιές της.

- Advertisement -
εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα αυλή

Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι πάνω σε έναν βράχο και “πνιγμένο” στα πεύκα βρίσκεται ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι, αυτό της Αγίας Μαρίνας; Πρόκειται στην ουσία για ένα ξωκλήσι που θυμίζει “αγιορείτικο” εκκλησάκι και είναι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα.

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα είσοδος

Θα το συναντήσετε στον οικισμό Αυλώνα, μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο πευκόδασος, περπατώντας σε μονοπάτι όπου πέτρες χρωματισμένες δείχνουν αν πηγαίνετε σωστά.

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα σκάλες

Σε κάποια σημεία χρειάζεται προσοχή λόγω της κλίσης του εδάφους, αλλά και των μικρών λιμνών με νερά και λάσπες που μπορεί να συναντήσετε, ειδικά εάν επιλέξετε το φθινόπωρο, μετά τις πρώτες βροχές. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Πώς θα φτάσετε στο εκκλησάκι

Η προσέγγιση γίνεται από τον οικισμό του Αυλώνα όπου με το αυτοκίνητο θα πρέπει να διανύσετε αρκετά χιλιόμετρα δύσκολου και λασπώδες χωματόδρομου για να φτάσετε στην αρχή του πεζοπορικού μονοπατιού. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ευχάριστη, με περίπου 1 ώρα πεζοπορία μέσα σε πευκοδάσος.

Το εκκλησάκι βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο που βγαίνει από μια «θάλασσα με πεύκα» και θυμίζει τα μοναστήρια του Άγιου Όρους. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επιχειρήσετε μια επίσκεψη στο μαγικό αυτό τοπίο και σας υποσχόμαστε πως θα σας μείνει αξέχαστη.

Δείτε το υπέροχο βίντεο

Διαβάστε επίσης στοι travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ