Σε αυτή την πόλη οι επιβάτες στα ΜΜΜ θα πληρώνουν πρόστιμο αν... μυρίζουν άσχημα!

Ο λόγος για την πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, όπου οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς κινδυνεύουν με πρόστιμο εάν τα ρούχα που φορούν είναι βρώμικα και μυρίζουν άσχημα.

- Advertisement -

Στόχος είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και της εικόνας της πόλης, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Το πρόστιμο κυμαίνεται από 100 έως 200 λέι (από 21 μέχρι 42 ευρώ).

Επίσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς ταξιδεύουν μεταφέροντας τσάντες με φαγητά που μυρίζουν άσχημα ή κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των μέσων μεταφοράς, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο 200 λέι (42 ευρώ).

Ένα ακόμα μέτρο που πήραν στην ρουμανική πόλη Κλουζ Ναπόκα για τους επιβάτες στα ΜΜΜ, είναι ότι απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ ή να μεταφέρουν στις αποσκευές τους αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης και να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τέλος, σε περίπτωση που οι αποσκευές των επιβατών (τσάντα, σακίδιο πλάτης, χειραποσκευή, βαλίτσα) καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ακόμα εισιτήριο.

Εμείς πάντως θα δεχόμασταν με χαρά στην Ελλάδα (και κυρίως στην Αθήνα) το μέτρο που αφορά τη μυρωδιά!

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ