Μάριμπορ Σλοβενία

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας, το Μάριμπορ, που είναι περιτριγυρισμένο από καταπράσινα βουνά και φημισμένους αμπελώνες.

Το Μάριμπορ είναι μία “αδικημένη” ταξιδιωτικά πόλη και άγνωστη στους περισσότερους αν και υπέροχη και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας μετά την την πανέμορφη πρωτεύουσα της χώρας, την Λιουμπλιάνα.

Μάριμπορ Σλοβενία

Το Μάριμπορ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ντράβα και το 2012 είχε ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στο γραφικό ιστορικό κέντρο της πόλης, ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφτεί την πλατεία Slomskov με το πανεπιστήμιο και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό με το εντυπωσιακό καμπαναριό που φτάνει σε ύψος τα 57 μέτρα. Στην πλατεία Glavni θα δει κανείς το δημαρχείο σε αναγεννησιακό στυλ καθώς και το μνημείο για την πανώλη του 17ου αιώνα.

Μάριμπορ Σλοβενία

Αξίζει να επισκεφτείτε επίσης την εκκλησία των Φραγκισκανών ενώ ενδείκνυται η ποδηλασία στην πόλη, καθώς αποτελεί ένα φτηνό, γρήγορο και διαδεδομένο μεταφορικό μέσο. Περιπλανηθείτε στο κάστρο-μουσείο της Εθνικής Απελευθέρωσης, την παλιά τοξωτή γέφυρα και την παλιά εβραϊκή συνοικία.

Μάριμπορ Σλοβενία
Μάριμπορ Σλοβενία
Μάριμπορ Σλοβενία

Στην περιοχή Λεντ βρίσκεται το παλαιότερο αμπέλι του κόσμου στο «Παλιό Αμπέλι» που μετρά τέσσερις αιώνες ζωής. Κάθε χρόνο διοργανώνεται φεστιβάλ κρασιού στις 2 Μαρτίου με τελετουργική συλλογή ων καρπών.

Μάριμπορ Σλοβενία

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ