Αεροδρόμιο

Όπως έγινε γνωστό, οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ πριν την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο, θα πρέπει συμπληρώσουν ένα σχετικό έντυπο για τον κορονοϊό (Covid-19). Δείτε παρακάτω αυτό το έντυπο.

- Advertisement -

Επίσης, οι επιβάτες θα ενημερώνονται, μόλις μπουν στα ελληνικά σύνορα, με μήνυμα ή τηλεφωνικά από το 112 ότι θα μπουν σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα 14 ημερών θα μπαίνουν οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19). Οι παραβάτες θα καταβάλλουν βαριά πρόστιμα, καθώς αν οι Αρχές τους αναζητήσουν και δεν τους εντοπίσουν στο δηλωθέν σημείο της καραντίνας των 14 ημερών, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 5000 ευρώ και θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όσοι λοιπόν φτάνουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα συμπληρώνουν ένα έντυπο το οποίο και παραδίδουν στην Πολιτική Προστασία. Σε αυτό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο αριθμός ταυτότητας, πτήσης, ο λόγος ταξιδιού, αλλά κυρίως τηλέφωνα και τόπος διαμονής.

Να υπενθυμίσουμε και για την έκτακτη ανακοίνωση της Ryanair για όσους θέλουν να επαναπατριστούν!

Δείτε το έντυπο για τον Covid-19 που συμπληρώνουν στο αεροδρόμιο όσοι φτάνουν στην Ελλάδα:

Έντυπο για κορονοϊό 2
Έντυπο για κορονοϊό 1

Περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

- Advertisement -

Κορονοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για πολίτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εξαιτίας της έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού, από σήμερα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της και θα απαγορεύεται η είσοδος πολιτών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορά τους κλείνουν, επίσης, όλες οι χώρες της Ευρώπης για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα το πρωί στις 6 π.μ «δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια. Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες».

Σημείωσε επίσης πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνίσταται να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ