Σε κρίσιμη κατάσταση η Jet Airways - Ακυρώθηκαν όλες οι διεθνείς πτήσεις της

Η ινδική αεροπορική εταιρία Jet Airways έχει συσσωρεύσει χρέη άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και αγωνίζεται για επιβίωση… Γι’αυτό η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα προσπαθήσει να κλείσει συμφωνία χρηματοδότησης, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργία της.

Οι δανειστές της αεροπορικής εταιρείας σκέφτονται να σχεδιάσουν  εισφορά 145 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπορέσουν να κρατήσουν την αεροπορική, σύμφωνα με το Reuters.

Όλες οι διεθνείς πτήσεις της Jet Airways ακυρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα

Ο στόλος της Jet Airways, ενώ πριν από μερικούς μήνες αριθμούσε 123 αεροσκάφη, πλέον αποτελείται από μόλις 14. Η έλλειψη ρευστότητας οδήγησε στην καθήλωση 10 μισθωμένων αεροσκαφών του στόλου της λόγω χρεών προς τους ιδιοκτήτες τους, γεγονός που με την σειρά του επέφερε την ακύρωση όλων των διεθνών πτήσεων της για το διάστημα μεταξύ 12-15 Απριλίου, αφού σύμφωνα με το ινδικό δίκαιο μια αεροπορική εταιρία πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 20 αεροσκάφη για να εκτελεί διεθνή δρομολόγια.

Οι πιλότοι, απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής για τους μη καταβληθέντες μισθούς, όμως τη ματαίωσαν με την ελπίδα ότι οι δανειστές θα συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν κεφάλαια στη σημερινή συνάντηση στο Μουμπάι. Οι πιλότοι και τα άλλα μέλη του πληρώματος συγκεντρώθηκαν έξω από το εταιρικό γραφείο της Jet Airways σήμερα το πρωί, καθώς ξεκίνησαν οι συνομιλίες διάσωσης της εταιρίας.

Η Jet Airways αναφέρει με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της: «Λόγω λειτουργικών λόγων, το πρόγραμμά των πτήσεων μας έχει επηρεαστεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό έχει επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και πραγματικά λυπόμαστε για την ταλαιπωρία».

Διαβάστε επίσης:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ