Εύβοια φωτιά

Η απόλυτη καταστροφή στην Εύβοια, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε ξημερώματα Τρίτης. Οι φλόγες έκαναν στάχτη ένα παρθένο πευκοδάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής, το οποίο μετατράπηκε σε κρανίου τόπος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, η φωτιά κατέστρεψε περί τα 25.000 στρέμματα.

Πλέον έχουμε μπροστά μας μια απίστευτη οικολογική καταστροφή αλλά ευτυχώς δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Πυροσβέστες, εθελοντές και λοιποί φορείς, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας και να σώσουν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, εκεί όπου οι φλόγες έγλυψαν σπίτια.

Πλέον, η μάχη δίνεται από έδαφος και αέρα ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα περιφερειακά μέτωπα που απειλούν να επεκταθούν. Με το πρώτο φως της ημέρας, το μόνο ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Εκεί οι φλόγες κατακαίνε συμπαγές δάσος με κατεύθυνση προς το χωριό Σταυρός από το οποίο απέχει περίπου στα 2 χιλ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν σήμερα να τιθασεύουν τη φωτιά που κατέκαψε παρθένο δάσος Natura, καθώς σήμερα οι άνεμοι έχουν εξασθενίσει κατά πολύ. Η ορμή και η καταστροφική μανία της πυρκαγιάς ήταν τέτοια, που τα μέτωπα έφταναν σε περίμετρο τα 11,5 χιλιόμετρα και οι φλόγες ξεπερνούσαν τα 20 μέτρα!

Η ορμή και η καταστροφική μανία της πυρκαγιάς ήταν τέτοια, που τα μέτωπα έφταναν σε περίμετρο τα 11,5 χιλιόμετρα και οι φλόγες ξεπερνούσαν τα 20 μέτρα! Η φωτιά ευτυχώς δεν έκαψε σπίτια, μόνο στο χωριό Μακρυμάλλη οι φλόγες έγλυψαν οικίες ενώ στο Κοντοδεσπότι υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές. Απόλυτη καταστροφή στην Εύβοια αναφορικά με την πανίδα και τη χλωρίδα της.

Δείτε τα βίντεο από το Adventure Evia

Η διαδρομή από Λιμνίωνα προς κοντοδεσπότη… 😢🤬🔥

Posted by Adventure Evia on Wednesday, 14 August 2019

Δεν υπάρχει κάτι να έχει μείνει όρθιο εδώ… 😢🔥🌲

Posted by Adventure Evia on Tuesday, 13 August 2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ