Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
25.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΣήμερα ξεκινά επίσημα το φθινόπωρο

Σήμερα ξεκινά επίσημα το φθινόπωρο

Σήμερα ξεκινά επίσημα το φθινόπωρο! Το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά διά νόμου πλέον, αφού σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και από τις 4.30 ώρα Ελλάδας ξεκινά επίσημα το φθινόπωρο.

Με το βλέμμα στο περίεργο καλοκαίρι της ζωής μας, όπως ήταν αυτό του 2020, αφού μας επεφύλασσε μια πανδημία που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας και τον τρόπο των διακοπών μας, το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, στις 16:31 ώρα Ελλάδας, θα καλοσωρίσουμε το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα. Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

- Advertisement -

Τι είναι όμως ακριβώς αυτή η ισημερία; Το λέει και η λέξη, αφού η νύχτα και η μέρα θα έχουν από εδώ και στο εξής σχεδόν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φτάσει στο ζενίθ της, στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην Αθήνα ίση μέρα και νύχτα θα δούμε λίγες μέρες αργότερα, καθώς αυτό το φαινόμενο συμβαίνει την ίδια ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας μόνο στα μέρη που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Ειδικότερα, επειδή η Αθήνα βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, η ισότητα στη διάρκεια μέρας και νύχτας θα συμβεί περίπου μετά από τέσσερις μέρες.

Ισημερίες & Ηλιοστάσια

Οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Από την αρχαιότητα οι κάτοικοι όλου του πλανήτη γιόρταζαν μεγαλοπρεπώς και τα δύο αυτά γεγονότα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απέδιδαν στις ισημερίες και στα ηλιοστάσια θεϊκές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ