Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας, περίπου δηλαδή το 20% του προσωπικού της, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή, της γνωστής αεροπορικής εταιρείας σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας στην ιστορία της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπ’όψιν το πάγωμα των προσλήψεων, τις συνήθεις αποχωρήσεις εργαζομένων και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ο πιθανός αριθμός των υπαλλήλων που θα επηρεαστεί θα μειωθεί σε περίπου 2.400 στη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες. Ακόμη, επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι αναμένει να λειτουργεί με λιγότερο από το 50% της κανονικής της δυναμικότητας έως τα τέλη της ετήσιας οικονομικής της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 8%.

Η Singapore Airlines δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται αποκλειστικά από τη διεθνή ζήτηση σε μια εποχή κατά την οποία τα σύνορα πολλών χωρών παραμένουν ουσιαστικά κλειστά.

Πηγή airnews.gr

Αεροπορικά νέα: Περισσότερες από 16.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει η αμερικανική United Airlines και 1.200 εργαζόμενοι στο Χίθροου ενδέχεται να απολυθούν!

Μόλις λήξει η ομοσπονδιακή στήριξη που λαμβάνει την 1η Οκτωβρίου, η United Airlines θα περικόψει 16.370 θέσεις εργασίας καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν βγει εθελοντικά στη σύνταξη ή έχουν παρατείνει τις άδειές τους, τους τελευταίους μήνες.

Η αεροπορική εταιρεία εξάλλου έχει προειδοποιήσει ήδη από τον προηγούμενο μήνα ότι ενδεχομένως να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις έως και 36.000 εργαζομένων καθώς επί μήνες τα αεροσκάφη της παραμένουν καθηλωμένα.about:blank

Το κύριο βάρος των περικοπών θα αφορά πληρώματα καμπίνας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει σχετικές ειδοποιήσεις σε 6.920 αεροσυνοδούς, καθώς και σε 2.850 πιλότους, 2.260 εργαζομένους αεροδρομίων και 2.060 άτομα του τομέα συντήρησης. Όπως αναφέρει, πάντως, η Wall Street Journal, οι συνομιλίες της αεροπορικής εταιρείας με την Ένωση εργαζομένων συνεχίζονται

Οι μετοχές της United Airlines σημειώνει την Τετάρτη μικρή άνοδο 0,64%, ωστόσο από την αρχή του έτους ο τίτλος του αερομεταφορέα έχει καταγράψει “βουτιά” της τάξης του 60%.

Έως και 1200 εργαζόμενοι υπάρχει περίπτωση να απολυθούν στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου

Από την άλλη πλευρά, στο διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου συμβαίνουν ανάλογα γεγονότα καθώς ενδέχεται να περικοπούν έως και 1.200 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 1/4 των εργαζομένων του σε πόστα πρώτης γραμμής ως αποτέλεσμα της ύφεσης στον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Την πληροφορία μετέδωσε το Sky News.

Το αεροδρόμιο ενημέρωσε τα στελέχη του συνδικάτου ότι ξεκίνησε μια περίοδο διαβούλευσης 45 ημερών σχετικά με τις προτεινόμενες απολύσεις, ανέφερε το Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ