Σίντι Μπου Σαΐντ Τυνησία

Βλέπετε τις φωτογραφίες και νομίζετε ότι είναι ένα κυκλαδίτικο νησί; Ωστόσο εδώ θα σας ενημερώσουμε ότι αυτό που βλέπετε αυτή τη στιγμή είναι το γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σαΐντ (Sidi Bou Said) στην Τυνησία!

Το Σίντι Μπου Σαΐντ βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, 20 χλμ. έξω από την Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας και το χαρακτηρίζουν τα λευκά σπίτια με τις μπλε λεπτομέρειες σε παράθυρα και πόρτες και τα γραφικά δρομάκια, όπως ακριβώς σε ένα νησί των Κυκλάδων. Χαρακτηριστική είναι επίσης η μοναδική του θέα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Επίσκεψη στο Σίντι Μπου Σαΐντ

Ennejma Ezzahra - Σίντι Μπου Σαΐντ
Παλάτι Ennejma Ezzahra

Δύο σημαντικά αξιοθέατα που θα δει κανείς εκεί είναι το παλάτι Ennejma Ezzahra που λειτουργεί ως μουσείο ενώ στεγάζει επίσης το Κέντρο Αραβικής και Μεσογειακής Μουσικής (Centre des Musiques Arabes et Mediterraneennes, www.cmam.nat.tn), και το μουσείο Dar el-Annabi, το οποίο φιλοξενεί πολλά ιστορικά αντικείμενα που δείχνουν πως ήταν η ζωή στην Τυνησία πριν πολλά χρόνια. Αξίζουν και τα δύο μια επίσκεψη!

Τοπ χειμερινοί προορισμοί: Δείτε 10+1 ελληνικά ορεινά χωριά με... αλπική ομορφιά!
Cafe des Delices - Σίντι Μπου Σαΐντ
Η θέα από το Café des Délices

Αφού αφήσετε τις πολιτιστικές βόλτες, καθίστε να απολαύσετε ένα καφέ σε ένα παραδοσιακό καφενέ ή στο Café des Délices που προσφέρει μοναδική θέα. Συνεχίστε με βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, όπου θα βρείτε και πολλά καταστήματα για να πάρετε τα σουβενίρ σας.

Δείτε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ