Μαδέρα νησιωτικός προορισμός 2021

Σε ποιο νησί θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι του 2021; Πού θα κάνουμε τις βουτιές μας στη μετά κορονοϊού εποχή; Στο πλαίσιο του World Travel Awards στις αρχές του χρόνου ένα ευρωπαϊκό νησί έλαβε την πρωτιά για τις καλοκαιρινές μας διακοπές…

Η Μαδέρα είναι ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό, τα οποία ανήκουν στην Πορτογαλία. Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί που συνδυάζει πλούσια φύση και καταγάλανη θάλασσα. Μάλιστα ο συγγραφέας H.N. Coleridge έγραψε τον 19ο αιώνα: “Η Μαδέρα εξασφαλίζει ευρωπαϊκή άνεση με μοναδική τροπική πολυτέλεια”.

Μαδέρα νησιωτικός προορισμός 2021

Τροπική & πανέμορφη Μαδέρα

Το τοπίο είναι τραχύ, ποικίλο, πιο τροπικό από οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο και η θάλασσα είναι πάντα ζεστή. Η Μαδέρα είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα νησιά είναι φημισμένα παγκοσμίως για το ομώνυμο κρασί τους.

Μαδέρα αξιοθέατα και κήποι

Η Μαδέρα βρίσκεται βόρεια των Καναρίων Νήσων και το κλίμα εδώ είναι υποτροπικό, κυρίως όμως υγρού ωκεάνιου τύπου, γι’αυτό αποτελεί αγαπημένο τόπο για καλοκαιρινές διακοπές. Η χλωρίδα των νησιών είναι πλούσια, κάτι που δημιουργεί μοναδικές εικόνες.

Μαδέρα υπέροχη φύση

Η Πορτογαλία ανοίγει τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο! Μόνο για τολμηρούς! (βίντεο)

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Μαδέρα, Φουνσάλ, είναι μια σύγχρονη πόλη με περισσότερους από 111.000 κατοίκους, που φιλοξενεί μάλιστα τον πιο όμορφο τροπικό κήπο!

Μαδέρα παραδοσιακά σπίτια

Η πόλη βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, καθώς οι γύρω γεωλογικοί σχηματισμοί μοιάζουν με ένα αμφιθέατρο, του οποίου η βάση βρίσκεται στο λιμάνι της πρωτεύουσας, ενώ η κορυφή είναι σε ύψος 1200 μ. μέσα από χαμηλούς λόφους.

μαδέρα νησί ευρώπης για το 2021
Υπέροχη φύση στη Μαδέρα
ξενοδοχείο στη Μαδέρα στα βράχια

Μια υπαίθρια γκαλερί τέχνης

Για κάποιους ένα ταξίδι στη Μαδέρα αποτελεί προνόμιο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο φωτογράφος Guido Gutierrez Ruiz, που είχε την τύχη να βρεθεί εκεί πρόσφατα.

Μαδέρα, μια υπαίθρια γκαλερί τέχνης

Περπατώντας μέσα από την πρωτεύουσα της, στο Φουντσάλ, εντυπωσιάζεσαι από την κρυμμένη ομορφιά της πόλης μιας και η τέχνη βρίσκεται κυριολεκτικά παντού. Το έργο «Painted Doors» έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα της Μαδέρα σε μια μόνιμη γκαλερί τέχνης, δίνοντας ζωή στην πόλη ζωγραφίζοντας κάθε πόρτα.

Πορτογαλία: Τα ωραιότερα παραθαλάσσια “μυστικά” της!

Μαδέρα
Μαδέρα, έργα τέχνης
Εργα τέχνης στους δρόμους της ΜΑδέρα

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ