516 Arouca Bridge Πόρτο πανοραμική

Απολύτως τρομακρική είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο που ανοίγει η Πορτογαλία και, μάλλον, μόνο για τολμηρούς επισκέπτες!

516 Arouca Bridge Πόρτο κοντινό

Μια γέφυρα μόνο για όσους θέλουν να ριψοκινδυνεύσουν αλλά και να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη είναι η ολοκαίνουργια γέφυρα για πεζούς κοντά στο Πόρτο της Πορτογαλίας! Μια μοναδική εμπειρία ανάβασης…

516 Arouca Bridge Πόρτο μακρινήΕάν επισκεφτείτε αυτήν τη νέα γέφυρα, θυμηθείτε: Μην κοιτάτε προς τα κάτω! Αυτή είναι η αίσθηση που αφήνει η κρεμαστή πεζογέφυρα στο Πόρτο, αφού πρόκειται για μια “τρομακτική” κατασκευή μήκους 516 μ.

Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο

516 Arouca Bridge Πόρτο κοντινό μεταλλικά σχοινιά

Η 516 Arouca, όπως ονομάζεται η κρεμαστή πεζογέφυρα, είναι ένα εντυπωσιακό “αξιοθέατο” που σίγουρα θα χαρίσει στους επισκέπτες της μεγάλη συγκίνηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Charles Kuonen Suspension Bridge στην Ελβετία, η οποία εκτείνεται στα 494 μ. μήκος και άνοιξε το 2017.

Ωστόσο η νεόκοπη πεζογέφυρα δεν είναι μόνο μεγάλη σε μήκος αλλά βρίσκεται επίσης 575 μέτρα πάνω από το έδαφος, συνδέοντας τον καταρράκτη Aguieiras και το φαράγγι Paiva. Μάλλον δεν είναι μέρος για επίσκεψη εάν φοβάστε τα ύψη!

516 Arouca Bridge Πόρτο είσοδος γέφυρας από μακριά


Η γέφυρα της Πορτογαλίας αποτελείται από ατσάλινα καλώδια και μεταλλικό πλέγμα, οπότε είναι λιγότερο τρομακτική από τις εντυπωσιακές γέφυρες με γυάλινη βάση της Κίνας. Μάλιστα η μεγαλύτερη γέφυρα με γυάλινη βάση στον κόσμο είναι 526 μέτρα και εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Lianjiang στην γραφική περιοχή Huangchuan Three Gorges στη νότια Κίνα.

516 Arouca Bridge Πόρτο πανοραμική ένωση δύο βουνών


Για την διάβαση της 516 Arouca χρειάζονται 5-10 λεπτά, ενώ η θέα από ψηλά είναι πανοραμική και τα τοπία που θα δείτε εντυπωσιακά! Όσο για το ύψος, κόβει την ανάσα! Η γέφυρα βρίσκεται περίπου μία ώρα από το Πόρτο, καθιστώντας την εξαιρετικά βολική για τουρίστες και ντόπιους που θέλουν να απολαύσουν αρκετές δόσεις συγκίνησης.

Δείτε το απίθανο βίντεο και… μην τρομάξετε!

Οι 10 μεγαλύτερες γέφυρες σε όλο τον κόσμο!

Αν αγαπάτε την οδήγηση και θέλετε να διασχίσετε μοναδικής ομορφιάς τοπία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις δέκα μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, με βάση το μήκος τους.

Vasco da Gama Bridge – 17.184,928 μέτρα

Η Vasco da Gama Bridge της Λισαβόνας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και εκτείνεται σε μια συνολική απόσταση 17.184,928 μέτρων. Η κατασκευή της κράτησε τρία χρόνια και η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία το 1998 για να γιορτάσει την 500η επέτειο της ανακάλυψης από το Vasco da Gama της θαλάσσιας διαδρομής από την Ευρώπη στην Ινδία. Σχεδιασμένη για να αντέχει σε ανέμους 19 μποφόρ και σεισμούς τέσσερις φορές ισχυρότερους από τον ισχυρότερο που έχει ποτέ χτυπήσει τη Λισαβόνα, η γέφυρα αναμένεται να λειτουργεί τουλάχιστον για 120 χρόνια.

Incheon Bridge – 18.384 μέτρα

Αποδεικνύεται ότι η εταιρεία Samsung κάνει κι άλλα πράγματα εκτό από το να κατασκευάζει smartphones. Η διάσημη κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών χρημοτοδότησε επίσης την κόστους 1.400.000.000 δολαρίων γέφυρα Incheon λίγο έξω από τη Σεούλ. Αν είστε ταξιδιώτες και θέλετε να φτάσετε στην πρωτεύουσα, θα περάσετε από αυτή την εντυπωσιακή καλωδιωτή γέφυρα στο δρόμο σας από το αεροδρόμιο Incheon στην πόλη της Σεούλ.

6th October Bridge – 20.513,04 μέτρα

Ενώ η γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο Κάιρο πήρε το όνομα της από μια και μόνο μέρα που συμβολίζει το ξέσπασμα του πολέμου του Οκτωβρίου του 1973, χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τα περισσότερα από τα 20.513 μέτρα υπερυψωμένου αυτοκινητοδρόμου περνούν πάνω από την ξηρά, αλλά η γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Νείλο δύο φορές, και με μισό εκατομμύριο ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν κάθε μέρα, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί κάνεις μέχρι και 45 λεπτά για να τη διασχίσει.

Chesapeake Bay Bridge-Tunnel – 24.140,16 μέτρα

Οι αυτοκινητιστές που έκαναν το ταξίδι από το Norfolk στο Delaware Valley πριν από την κατασκευή της Chesapeake Bay Bridge- Tunnel θα έπρεπε να οδηγούν πολύ περισσότερο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Μπορούν να ευχαριστούν αυτή τη γέφυρα που συνδυάζει και σήραγγα για την εξοικονόμηση περίπου μιάμισης ώρας οδήγηση.

Atchafalaya Basin Bridge – 29.291,280 μέτρα

Οδηγώντας μέσα στη Λουιζιάνα, μερικές φορές οι ταξιδιώτες νιώθουν σαν να μην είναι πάνω σε μια γέφυρα, ειδικά στο σημείο μεταξύ Baton Rouge και Lafayette. Αυτό το σημείο του αυτοκινητοδρόμου περνά πάνω από την λεκάνη Atchafalaya, το μεγαλύτερο βάλτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Donghai Bridge – 32.491,68 μέτρα

Η 32.491,68 μέτρων Donghai Bridge είναι μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο που διασχίζουν τη θάλασσα. Εκτείνεται από τη Σαγκάη μέχρι το Yangshan περνώντας πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Δυστυχώς, οι τουρίστες στην Κίνα δεν επιτρέπεται να οδηγούν, οπότε θα απολαύσετε αυτή την καλωδιακή γέφυρα από την άνεση ενός ταξί.

Runyang Bridge – 35.658,552 μέτρα

Αν και οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να θαυμάσουν τον ποταμό Yangtze από ένα κρουαζιερόπλοιο, μπορείτε επίσης να τον δείτε περνώντας από αυτή τη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Όταν η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 2005, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Κίνα, μια χώρα με τεχνογνωσία στις μεγάλες γέφυρες.

Hangzhou Bay Bridge – 35.672,8776 μέτρα

Η πόλη Hangzhou είναι διάσημη για τις γραφικές της γέφυρες στην περιοχή West Lake, αλλά φιλοξενεί επίσης μια πολύ μεγαλύτερη γέφυρα, την Hangzhou Bay Bridge. Χρειάστηκαν πάνω από 600 εμπειρογνώμονες και περίπου 10 χρόνια για να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν την καλωδιωτή γέφυρα, και πολλά από τα τμήματα της έπρεπε να κατασκευαστούν στην ξηρά και να μεταφερθούν στη θάλασσα.

Manchac Swamp Bridge – 36.710,112 μέτρα

Στη Λουιζιάνα, περίπου το ένα τρίτο των αυτοκινητοδρόμων που διέρχονται την περιοχή περνούν από τη Manchac Swamp Bridge. Δεδομένου ότι κάθε ένας από τους τσιμεντένιους πασσάλους έπρεπε μεταφερθεί περίπου 76 μέτρα μέσα μέσα στον βάλτο, κάθε μίλι της γέφυρας κόστισε κατά μέσο όρο 7.000.000 δολάρια για να ολοκληρωθεί.

Lake Pontchartrain Causeway – 38.441,9856 μέτρα

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Pontchartrain Causeway είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που περνά πάνω από το νερό, τα νερά της λίμνης της Νέας Ορλεάνης Pontchartrain για να είμαστε ακριβείς. Η γέφυρα είναι τόσο μεγάλη που για μια τεράστια απόσταση, δεν μπορούμε να δούμε ξηρά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ