Solo διακοπές οδηγός
- Advertisement -

Το να ταξιδεύει κανείς μόνος του μπορεί να είναι μια συναρπαστική και πλούσια εμπειρία, μα συνάμα τρομακτική. Δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε; Εμείς ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό για solo διακοπές.

Ποιοι επιλέγουν να ταξιδέψουν μόνοι;

Αν πιστεύετε ότι οι solo διακοπές είναι χαρακτηριστικό των μοναχικών κι απελπισμένων, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Υπάρχουν χιλιάδες ταξιδιωτικά γραφεία με πακέτα ειδικά για όσους ταξιδεύουν μόνοι, και δεν απευθύνονται όλοι αυτοί σε μοναχικές καρδιές. Για την ακρίβεια, μερικοί δεν είναι καν μόνοι, απλώς έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα από τους φίλους ή τους συντρόφους τους. Επίσης, δεν είναι όλοι συνταξιούχοι ή ηλικιωμένοι, η αγορά αποτελείται κυρίως από 40ρηδες.

Οδηγός για solo travellers

Πώς επιλέγω τις solo διακοπές μου;

Ο κόσμος είναι όλος δικός σας, αλλά πρέπει να σκεφτείτε πού θέλετε να πάτε και τι είδος solo διακοπών αισθάνεστε πιο άνετα να ακολουθήσετε. Τα ζευγάρια συχνά συρρέουν σε παραθαλάσσια θέρετρα. Συνήθως όσοι ταξιδεύουν μόνοι τους εστιάζουν σε δραστηριότητες ή ταξίδια για ειδικά ενδιαφέροντα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν από πεζοπορία σε λίμνες μέχρι δοκιμή κρασιών στην Μπορντό, αλλά αν θέλετε να κάνετε καινούργιους φίλους, καλό είναι να επιλέξετε ένα ταξίδι που να ταιριάζει με τα δικά σας ενδιαφέροντα.

Αν δε θέλετε να απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο αλλά σκοπεύετε να κλείσετε μόνοι σας τις διακοπές σας, κάντε απαραιτήτως έρευνα για την επιλογή του προορισμού, το πού θα μείνετε και τι μπορείτε να κάνετε εκεί. Θυμηθείτε ότι πάντα προέχει η ασφάλειά σας, επομένως δεν είναι όλα τα μέρη κατάλληλα για όλους. Να προτιμάτε να μένετε σε κεντρικό κι όχι κακόφημο σημείο που να βρίσκεται κοντά σε αξιοθέατα. Να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα χρήματα και να μην είστε αφελείς. Επίσης, αν σας αρέσουν τα μακρινά και πρωτότυπα μέρη, κάντε μια αναζήτηση για το τι ταιριάζει σε σας. Για παράδειγμα, για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους οι αραβικές χώρες ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Συμβουλευτείτε κάποιο φίλο σας που το έχει κάνει ήδη, ρωτήστε σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο και κάντε μια προσεκτική αναζήτηση στο ίντερνετ. Ανακαλύψτε ακόμα 20 tips για να σας μείνει αυτό το ταξίδι αξέχαστο!

Solo ταξίδι - διακοπές

Πρέπει να διευρύνω την έρευνα;

Οι περισσότερες συνηθισμένες εταιρείες προσφέρουν επιλογές και για όσους ταξιδεύουν μόνοι, στις οποίες μπορείτε να μοιράζεστε το ίδιο δωμάτιο με άτομα του αντίθετου φύλου ή να πληρώσετε κάτι παραπάνω για να έχετε το δικό σας. Πριν κάνετε κράτηση ρωτήστε. Τι είδους άτομα είναι όσοι ήδη έχουν κλείσει το συγκεκριμένο πακέτο; Περίπου τι ηλικία έχουν; Είναι κι άλλοι που ταξιδεύουν μόνοι τους; Πόσο μεγάλο είναι το γκρουπ; Και τα γεύματα, που είναι η πιο κοινωνική ώρα της ημέρας, γίνονται ομαδικά;

Τι γίνεται αν θέλω το δικό μου χώρο;

Είναι πιθανό να έχετε τη δική σας κρεβατοκάμαρα και να αποφύγετε τις επιπλέον χρεώσεις. Για την ακρίβεια, πολλές εταιρείες ειδικεύονται στις solo διακοπές και δεν χρεώνουν επιπλέον για όσους θέλουν το δικό τους χώρο.

Κι αν θέλω ανεξαρτησία;

Οι solo διακοπές είναι μια μοναδική εμπειρία κι όσο πιο εξωτικός ο προορισμός, τόσο πιο εύκολο είναι να γνωρίσετε καινούργια άτομα και να κάνετε παρέα, αν αυτό είναι που θέλετε. Τα hostel είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσετε νέα άτομα, ενώ πολλά διαθέτουν μονόκλινα δωμάτια που μπορείτε να κλείσετε ηλεκτρονικά. Διαθέτουν κομψό εσωτερικό και παροχές όπως πισίνα και δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, επομένως δεν είναι μόνο για φοιτητές. Απλά να είστε προσεκτικοί και να συμπεριφέρεστε όπως θα κάνατε στην πόλη σας ώστε να μη φέρετε τους άλλους αλλά ούτε να έρθετε εσείς σε δύσκολη θέση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ