Πολλοί ταξιδιώτες πηγαίνουν στην Κροατία αποκλειστικά και μόνο για τις εκπληκτικές της παραλίες και τα εκατοντάδες ειδυλλιακά νησιά της, ψάχνοντας κάτι διαφορετικό μόνο αν αφορά τις Plitvice Lakes ή την πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ.

Η ανατολική περιοχή της, στη Σλαβονία, συμπεριλαμβανομένων του Όσιγιεκ και της Μπαράνια, είναι προορισμοί που περνούν απαρατήρητοι.

Ταξίδι στο Ζάγκρεμπ: Πού θα πάτε και τι θα δείτε στην πρωτεύουσα της Κροατίας

Το…παγωμένο εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε στη Κροατία!

Μια Σύντομη Ιστορία του Όσιγιεκ

Η πόλη Όσιγιεκ – η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας με πληθυσμό 108.000 – βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της περιοχής της Σλαβονίας κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας και της Σερβίας. Η πρώτη αναφορά της πόλης χρονολογείται από το έτος 1196. Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ντράβα.

Κατά τον Μεσαίωνα, η πόλη άνθισε, αλλά έπεσε στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον 16ο αιώνα. Κατά το 17ο αιώνα, η πόλη ξαναχτίστηκε σε στυλ μπαρόκ και το 19ο αιώνα, άρχισε να γνωρίζει ξανά μεγάλη ακμή.

Οι πιο μαγευτικές λίμνες βρίσκονται στην Κροατία!

Τα αξιοθέατα

Δεδομένου της μακράς ιστορίας της πόλης, υπάρχει μια ποικιλία από αξιοθέατα. Περπατώντας γύρω από το κέντρο του Όσιγιεκ, θα σας συναρπάσει η αρχιτεκτονική, τα μουσεία, τα ιστορικά κτίρια, τα πάρκα της και τα μνημεία.

1) Μουσείο Σλαβονίας ( Muzej Slavonije ) – Το μουσείο ιδρύθηκε το 1877 και είναι το μεγαλύτερο μουσείο στην Κροατία.

2) Αρχαιολογικό Μουσείο ( Arheoloski Muzej Όσιγιεκ ) – Το μουσείο παρουσιάζει εκθέματα από την πρώιμη ιστορία της περιοχής και το Μεσαίωνα. Το Μουσείο Αρχαιολογίας είναι μέρος του Μουσείου της Σλαβονίας.

Τα «μυστικά» που κάνουν την Κροατία κορυφαίο προορισμό διακοπών!

3) Φρούριο ( Tvrda ) – Το Tvrda κτίστηκε μεταξύ 1693 και 1735 από τους Αψβούργους στο στυλ μπαρόκ. Εκτός από τους οκτώ προμαχώνες και τις δύο πύλες, τα τείχη της πόλης κατασκευάστηκαν για την προστασία της πόλης από την οθωμανική απειλή.

4) Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου – Ολοκληρώθηκε το 1898 σε γοτθικό ρυθμό και εντυπωσιάζει με τα βιτρό παράθυρα σε βιεννέζικο ύφος και τις τοιχογραφίες του Κροάτη ζωγράφου Mirko Rački.

5) Ευρωπαϊκή Λεωφόρος ( Europska Avenija ) – Ο δρόμος είναι γνωστός για τα πολυτελή σπίτια των πλούσιων κατοίκων που χτίστηκαν πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε στυλ αρτ νουβό. Αν και ορισμένες από τις κατοικίες είναι ερειπωμένες, πολλές από αυτές έχουν ανακαινιστεί και κατοικούνται.

6) Δημοτικό Πάρκο της του βασιλιά Petar Krešimir IV – Το πάρκο της πόλης δημιουργήθηκε στις αρχές του 20 ου αιώνα με δέντρα και σιντριβάνια – και παραμένει ένα χαλαρωτικό μέρος πρασίνου μέχρι και σήμερα.

7) Το Πάρκο του βασιλιά Τόμισλαβ – Το πάρκο συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Λεωφόρο.

8) Το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας – Το Όσιγιεκ έχει μια μακρά θεατρική ιστορία. Το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου, διαθέτει Μαυριτανικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και χρονολογείται από το 1866 εξακολουθώντας να χρησιμοποιείται για παραστάσεις.

9) Πεζογέφυρα (Pjesacki περισσότεροι) – Η πεζογέφυρα, η οποία χτίστηκε το 1981, έχει γίνει γρήγορα ένα σύμβολο της πόλης.

10) Μουσείο της Γεύσης ( Muzej Okusa ) – άνοιξε πρόσφατα, το μικρό μουσείο διαθέτει μπουκάλια κρασί από το παρελθόν – καθώς και ένα μεγάλο εστιατόριο.

πηγή:news.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ