Αρμάτα Σπέτσες - Τάσος Δούσης
Ενημερώθηκε στις 6 Ιουλίου 2020, 13:05

Ο Τάσος Δούσης βρέθηκε στις Σπέτσες και δεν θα μπορούσε να μην παρακολουθήσει τη λαμπερή βραδιά της Αρμάτας, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της Ελλάδας.

Δείτε πρώτοι όλη την εκπομπή για τις Σπέτσες που ανέβηκε στο YouTube!

Το φεστιβάλ της Αρμάτας

Το νησί των Σπετσών έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση και την επακόλουθη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Όταν το 1821 ξέσπασε η ελληνική επανάσταση, οι Σπέτσες ήταν το πρώτο ελληνικό νησί που σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης, το πρωί της 3ης Απριλίου 1821, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι. Ακόμα και σήμερα, πολλές από τις ψαρόβαρκες και τα θαλάσσια ταξί υψώνουν την μπλε και κόκκινη σημαία. Το μπλε συμβολίζει την ελευθερία και το κόκκινο συμβολίζει το αίμα, μαζί με τις λέξεις “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γεγονότων της 8ης Σεπτεμβρίου 1822, και της Ναυμαχίας της Ναυπλίας (ή των Σπετσών όπως είναι επίσης γνωστή). Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο λιμάνι και ολοκληρώνονται με ένα εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα.

Όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με το Φεστιβάλ της Αρμάτας λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία Ποσειδωνίου, μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel.

Μη χάσετε περισσότερα μοναδικά βίντεο στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube!

Σπέτσες: Μέσα στο εμβληματικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο! Μια υπέροχη ξενάγηση από τον Τάσο Δούση (video)

Ο Τάσος Δούσης, με τις “Εικόνες“, πέρασε 48 υπέροχες ώρες στις Σπέτσες, και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην επισκεφτεί και να μας ξεναγήσει μέσα στο εμβληματικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο!

Tο ξενοδοχείο χρονολογείται από το 1914 και χαρακτηρίζεται από το αρχιτεκτονικό του στιλ, επηρεασμένο από εκείνα της Γαλλικής Ριβιέρας. Όταν άνοιξε έκανε εντύπωση και προσέλκυσε στο χώρο του όλη την αριστοκρατία της Ευρώπης.

Γνωρίστε το εμβληματικό ξενοδοχείο μέσα από την υπέροχη ξενάγηση του Τάσου Δούση:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ