Πολλές γυναίκες της Σρι Λάνκα υπέβαλαν αναφορά θεμελιώδους δικαιώματος στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου να ανακαλέσει δύο κυβερνητικές αποφάσεις αναφορικά με το αλκοόλ

Πιο συγκεκριμένα στις αποφάσεις αυτές, επιτρεπόταν στις γυναίκες να αγοράζουν αλκοόλ και να εργάζονται σε καταστήματα που πωλούν ή παράγουν αλκοόλ.

Κίνα: 5+1 σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του 2017! Θα σας εντυπωσιάσει τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Σρι Λάνκα: Γυναίκες

Οι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η δημοφιλής ηθοποιός της Σρι Λάνκα, Σαμαναλέε Φόνσεκα, αμφισβήτησαν την απόφαση της κυβέρνησης διακηρύσσοντας ότι η απαγόρευση αυτή αποτελεί ένα δρακόντειο, αυθαίρετο και παράλογο μέτρο που εισαγάγει διακρίσεις στις γυναίκες – πολίτες της χώρας.

Παράδοση και... χιούμορ: Δείτε τα πιο περίεργα έθιμα Χριστουγέννων σε διάφορες χώρες του κόσμου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Σρι Λάνκα: Γυναίκες

Κίνα: 5+1 σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του 2017! Θα σας εντυπωσιάσει τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών της Σρι Λάνκα επέβαλε το μέτρο της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στις γυναίκες, καθώς και την εργασία των γυναικών σε χώρους όπου παρασκευάζεται ή πωλείται αλκοόλ, για πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια. Σύμφωνα με την απόφαση εξάλλου, τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ θα μπορούν μένουν ανοικτά έως τις 11 το βράδυ, αντί για 10 που ισχύει σήμερα.

Πηγή:   iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ