Agapitos & το εργοστάσιο σοκολάτας!

Συναντήσαμε τον Θεόδωρο Βαλογιώργη και μάθαμε τα πάντα για τη σοκολάτα αλλά και τα νέα καινοτόμα projects που ετοιμάζει εντός και εκτός πόλης αλλά και χώρας!

agapitosΑπό την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

agapitosΜε new brand το πολύ… απλό και λογικό αλλά τελικά -όπως αποδείχτηκε- πολύ καινοτόµο και πρωτότυπο «Sokolata by Agapitos», ο Θεόδωρος Βαλογιώργης επικοινωνεί τη γλυκιά τέχνη του όχι µόνο στη Θεσσαλονίκη ή στην Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό! Ο ίδιος ασχολείται από το 1993, µε την επιχείρηση να µετράει τουλάχιστον 73 χρόνια ιστορίας… Το 2014 άρχισε προσωπικά να ασχολείται µε την παραγωγή, έγιναν οι… πειραµατισµοί, το 2015 τα πρώτα βήµατα και το 2016 ήρθε η συµµετοχή στις εκθέσεις, όπου εκεί έγινε η αρχή για πολύ σηµαντικές συνεργασίες εντός και εκτός χώρας που φτάνουν Αµερική! Και καθόλου τυχαία… το επίπεδο εξειδίκευσης, οι γεύσεις, η ποικιλία, η έµπνευση, η δηµιουργικότητα, η ποιότητα και η καινοτοµία έχουν ταυτίσει το όνοµα «Αγαπητός» µε τη σοκολάτα, την κουλτούρα γύρω από αυτή αλλά και τη φαντασία! agapitos

agapitosΟι ιδέες πλέον έρχονται και πραγµατοποιούνται πολύ γρήγορα, όπως και οι καινοτοµίες που το ξεχώρισαν στη σοκολατοποιία… Τα σχέδια µέσα στη σοκολάτα (δεν ζωγραφίζονται πάνω), η τεράστια γκάµα από βιολογικές, µε βότανα, και παιδικές µέχρι 9 κωδικούς σοκολάτες από συγκεκριµένες φυτείες -τα είδη σοκολάτας ξεπερνούν τα 100!- και η πιο πρόσφατη καινοτοµία µε 3D σοκολατένιες δηµιουργίες µε πηγές έµπνευσης την τέχνη, τη µόδα, τα ταξίδια, και ένα τουριστικό new age concept µε σοκολατένια 3D ελληνικά µνηµεία και αξιοθέατα σε ανάλογες συσκευασίες, όπου θα αναγράφεται αντίστοιχα και η ιστορία τους. agapitos

agapitos Και αφού η αρχή έγινε και η επιτυχία ήρθε… τα πρωτότυπα σχέδια δεν σταµατούν! Σοκολατένια γλυπτά, αφαιρετικά µεγάλες κατασκευές σουρεαλιστικής λογικής µε γεωµετρική απεικόνιση, θεµατικό κατάστηµα στην Αθήνα και πολλά ακόµα είναι στα… σκαριά!agapitos

#Sokolata by Agapitos

Διαβάστε ακόμα:  Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη - Ανησυχία γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα

AGAPITOS MEDITERRANEAN PATISSERIE

Ήταν λίγο µετά τον πόλεµο, το 1944, όταν ο παππούς Αγαπητός, που ήταν αρχιµάστορας στο ιστορικό Floca, άνοιξε το δικό του ζαχαροπλαστείο πάνω στην Τσιµισκή, στο οποίο ο κόσµος έκανε ουρές! Παραδοσιακά γλυκά, λίγα και εκλεκτά, άριστης ποιότητας σε δικές του συνταγές που από τότε µέχρι και σήµερα τηρούνται µε ευλάβεια, µνηµονεύοντας παλιές εποχές και γενιές. Τα χρόνια πέρασαν, η επιχείρηση πειραµατίστηκε µε διάφορες δράσεις και κατέληξε στη σηµερινή της µορφή, το ζαχαροπλαστείο-σοκολατερία, που η βιτρίνα του και µόνο αρκεί για να µας προσελκύσει! Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά (τρίγωνο, ροδίνι, σαβαρέν κ.ά.) µας εντυπωσιάζει µε την τεράστια ποικιλία (περισσότεροι από 100 συνδυασµοί) σε σοκολάτες, τρουφάκια, πραλίνες από απλές και γεµιστές µέχρι ξηρούς καρπούς, superfoods και κόκκινο πιπέρι, και φυσικά τις καινοτόµες 3D κατασκευές! agapitos

agapitosΟ Αγαπητός έχει φτάσει στο υπέρτατο άκρο της εξειδίκευσης αναφορικά µε τη σοκολάτα, ενώ τα νέα βήµατα είναι πολλά και ενδιαφέροντα αρχής γενοµένης µε το εργαστήριο σοκολάτας που µόλις άνοιξε λίγα µέτρα από το ζαχαροπλαστείο. Tελικά, όµως, γιατί ξεχωρίζει τόσο η σοκολάτα του; Εκτός της ποιότητας των πρώτων υλών και ότι χρησιµοποιεί την καλύτερη βελγική σοκολάτα, η ειδοποιός διαφορά είναι η διεύρυνση της γκάµας και πάνω απ’ όλα η φαντασία στη δηµιουργία!

agapitosInfo: Τσιµισκή 10, Τ. 2310 225950, www.agapitospatisserie.com


Πηγή Best in travel Thessaloniki 2018

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ