Το λονδρέζικο περιοδικό Dezeen, δημιούργησε έναν ανεπίσημο διαγωνισμό, στον οποίο εκφράστηκαν αρκετές καινοτόμες προτάσεις για το πως θα μοιάζει το νέο διαβατήριο των Βρετανών. Φαίνεται πως αυτή η ιδέα απασχολεί αρκετά τον βρετανικό λαό, αφού στον διαγωνισμό συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 συμμετοχές. Σας παρουσιάζουμε τις 9 πιο ενδιαφέρουσες ιδέες των σχεδιαστών, μέσα από ένα σύντομο βίντεο. Αλήθεια εσείς πιο θα διαλέγατε;

- Advertisement -

1. Η ετικέτα των αποσκευών

Σχεδιασμένο από τους Eric Wong και Εlliot Jefferies, το εξωτερικό αυτού του διαβατηρίου θυμίζει ετικέτα αποσκευών και είναι κάπως απλοϊκό.

Πως θα επηρεάσει το Brexit τους ταξιδιώτες! Διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

2. Ακτή και χώρα

Μία προσπάθεια της Hannah Perry, η οποία θυμίζει έναν γεωγραφικό χάρτη!

3. Μέσα και έξω

Στο μπροστινό μέρος του διαβατηρίου των Billy Kiosoglou και Frank Philippin, απαριθμούνται οι χώρες σύμφωνα με τον πληθυσμό των μεταναστών τους, ενώ στο πίσω μέρος με σειρά ανάλογα με τον αριθμό των αποδήμων τους.

Το Brexit φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα

4. Πλήρης Κύκλος

O σχεδιασμός των Steph Roden και Sarah Bethan Lones, μοιάζει με ένα τετράδιο σχολείου. Ανοίγοντάς το, θα βρεις σελίδες διαφορετικού χρώματος, οι οποίες προσθέτουν έναν παιχνιδιάρικο και φωτεινό τόνο.

5. Βροχή και λάμψη

Κάθε σελίδα του διαβατηρίου της Silje Bergum, απεικονίζει καιρικά φαινόμενα, όπως, βροχή, ήλιο και ομίχλη.

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τα διαβατήρια!

6. Το κορδόνι

Το στούντιο Special Projects του Λονδίνου, σχεδίασε αυτό το πρωτότυπο διαβατήριο, για να φοριέται γύρω από τον λαιμό, ενώ στο εσωτερικό του είναι γραμμένες ξένες φράσεις, οι οποίες βοηθούν τους ταξιδιώτες που… δεν το έχουν με την επικοινωνία!

7. Επιστροφή στο μπλε

Η Ian Machfarlane αποφάσισε να παντρέψει το σημερινό μπορντό διαβατήριο, με το παλιό μπλε, για να συμβολίσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

8.Τοπική γεύση

Οι Tim Gambell και Alfons Hooikaas, τιμούν τις περιοχές της χώρας, αφού καθεμία διαθέτει το δικό της εξώφυλλο.

9. Το αγενές

Μία χιουμοριστική προσπάθεια από τον Mark Noad, η οποία κάνει λογοπαίγνιο με την φράση “Full United Kingdom” και είναι άκρως προκλητική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ