αεροπλάνο θέση

Το να επιλέξεις μία θέση στο αεροπλάνο δεν είναι υπόθεση ρουτίνας, ιδίως για πολύωρες πτήσεις, και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη.

- Advertisement -

Το ταξίδι με το αεροπλάνο αποτελεί σήμερα τον πιο γρήγορο και βολικό τρόπο ταξιδιού, ενώ για κάποιους είναι σχεδόν καθημερινή δραστηριότητα. Έχουν περάσει οι εποχές όταν το αεροπορικό ταξίδι ήταν συνδεδεμένο με το κοινωνικό στάτους, τον πλούτο και την αίγλη.

Με την ευκαιρία, μην χάσετε την προσφορά ΣΟΚ με -40% για ταξίδια εξωτερικού από την Aegean!

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η πτήση μπορεί να είναι μια εμπειρία ιδιαιτέρως άβολη, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλα ταξίδια κι εφόσον δεν μπορεί ο καθένας να διαθέσει τα χρήματα για να ταξιδέψει στην πρώτη θέση. Η πολύωρη αναμονή, οι ουρές, το πρωινό ξύπνημα…όλα αυτά είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού.

Όλα είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Ανυπομονούμε να μπούμε στο αεροπλάνο και να καθίσουμε στη θέση μας για να τελειώσουν όλα μας τα προβλήματα, αλλά συχνά συμβαίνει το αντίθετο. Μια κακή θέση μπορεί να μετατρέψει το ταξίδι μας σε εφιαλτική εμπειρία, γι’ αυτό εμείς έχουμε φτιάξει μια λίστα με συμβουλές για να επιλέγετε την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο.

Η “καλύτερη θέση” μπορεί να είναι κάτι πολύ σχετικό. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν το παράθυρο για να βλέπουν τη θέα και να ακουμπούν το κεφάλι. Άλλοι προτιμούν το διάδρομο, όπου μπορούν να τεντώνουν τα πόδια λίγο περισσότερο, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να ενοχληθούν από το πάνω-κάτω του πληρώματος μέσα στην καμπίνα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κάθονται κοντά στην τουαλέτα ή την έξοδο κινδύνου. Δεν υπάρχει καλή ή κακιά θέση, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι να ξέρει ποια θέση του ταιριάζει, π.χ. ποια είναι πιο ασφαλής, ή πού θα ενοχληθεί λιγότερο από το πλήρωμα ή τους υπόλοιπους επιβάτες. Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε με τι τύπο αεροσκάφους θα πετάξετε κι αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να επιλέξετε τη θέση που σας ταιριάζει.

Επίσης, δείτε γιατί πλησιάζει το τέλος για τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Η γνώση είναι δύναμη

Το SeatGuru είναι μια ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να μάθετε λεπτομέρειες για το μοντέλο του αεροπλάνου με το οποίο θα ταξιδέψετε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εισάγετε πληροφορίες της πτήσης ή το μοντέλο του αεροσκάφους και να δείτε το σχέδιο του αεροπλάνου για λεπτομέρειες. Υπάρχουν θήρες ή φορτιστής USB; Πού βρίσκονται οι τουαλέτες; Τι είδος φαγητού σερβίρεται; όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, μαζί με κριτικές άλλων επιβατών, σας επιτρέπουν να επιλέξετε καλύτερα τη θέση που προτιμάτε. Επίσης, περιέχει ανανεωμένες πληροφορίες σχετικά με το κόστος επιλογής θέσης με την αγορά του εισιτηρίου. Οι καλύτερες θέσεις, σύμφωνα με την πλατφόρμα, είναι σημειωμένες με πράσινο χρώμα και οι χειρότερες με κόκκινο. https://www.seatguru.com/

Tips για να διαλέξετε την κατάλληλη θέση στο αεροπλάνο:

Γενικά, αν θέλετε να επιλέξετε τη θέση που σας ταιριάζει, είναι καλύτερα να το κάνετε εκ των προτέρων και να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή.

  • Αν θέλετε να έχετε περισσότερο χώρο, οι θέσεις κοντά στις εξόδους κινδύνου είναι οι ιδανικές. Σε αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για σύντομες ή μεσαίες αποστάσεις, όπως το Airbus A320, προτιμήστε τις σειρές 12 και 14. Για αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, όπως το Airbus A330-200, επιλέξτε τις σειρές 6 και 27.
  • Θυμηθείτε ότι αν επιλέξετε αυτή τη θέση, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε αποσκευές από πάνω, ενώ σε περίπτωση ανάγκης, είστε οι υπεύθυνοι για να ανοίξετε την ανάλογη έξοδο κινδύνου.
  • Αν αναζητάτε ησυχία, οι κατάλληλες θέσεις είναι αυτές που βρίσκονται στο κεντρικό σημείο του αεροσκάφους, αφού οι τουαλέτες βρίσκονται στα άκρα.
  • Αν δε θέλετε να σας ενοχλήσει κανείς, επίσης αυτή η ζώνη του αεροπλάνου είναι κατάλληλη για εσάς. Το μέρος όπου βρίσκονται τα φτερά είναι το ιδανικό, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με το μπροστινό τμήμα, όπου κάθεται ο περισσότερος κόσμος.

Κανείς δε θέλει να καθίσει στη μέση, όταν υπάρχουν τρεις θέσεις. Αν ταξιδεύετε με παρέα ή ως ζευγάρι και θέλετε να αποφύγετε να καθίσει κάποιος μαζί σας, κλείστε τη θέση στο παράθυρο ή και το διάδρομο. Αν το αεροπλάνο δεν είναι γεμάτο, τότε είναι πολύ πιθανό κανείς να μην επιλέξει τη μεσαία θέση.

Οι λιγότερο δημοφιλείς θέσεις

Στα μεγάλα ταξίδια, οι πρώτες θέσεις κάθε τμήματος συνήθως είναι κατειλημμένες από επιβάτες με μωρά ή μικρά; παιδιά. Αν δε θέλετε να ταξιδεύετε με παιδικές κραυγές, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να αποφύγετε τις σειρές αυτές. Τέλος, θυμηθείτε ότι η ουρά του αεροσκάφους είναι η πιο θορυβώδης. Αν, παρόλα αυτά, έχετε την ατυχία να κάθεστε στην τελευταία σειρά, να ξέρετε ότι οι θέσεις αυτές δεν μπορούν να ξαπλώσουν. Επίσης, κοντά στο μπάνιο και την περιοχή εξυπηρέτησης του πληρώματος βρίσκονται οι πιο ανεπιθύμητες θέσεις.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ