ΝΕΑ

Είναι αυτές οι όµορφες, αναπάντεχες εικόνες που έχει να µας χαρίσει απλόχερα η χώρα µας σε κάθε γωνιά της, αρκεί να ψάξουµε… Κάπως έτσι ανακάλυψα τη Χάρµαινα!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου
(tvelopoulou@dousiscom.gr)
fb-icon instagram

Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου 

Μια γραφική συνοικία της Άµφισσας, βγαλµένη από ταινία άλλης εποχής. Εκεί σε πανοραµικό σηµείο και σε απόσταση περίπου 500 µ. από το ιστορικό Κάστρο, κάποτε µεσουρανούσαν τα βυρσοδεψεία (ή αλλιώς Ταµπακαριά) από τα οποία σήµερα ελάχιστα λειτουργούν ακόµη.

Η τέχνη της κατεργασίας δερµάτων, άλλωστε, στην Άµφισσα υπήρχε πολύ πριν από το 1.600, ενώ το άφθονο νερό της πηγής λένε ότι είχε την ιδιότητα να προσδίδει στα δέρµατα τον χαρακτηριστικό ανεξίτηλο κίτρινο χρωµατισµό τους! Σήµερα η περιοχή µπορεί να γνωρίζει στιγµές ερήµωσης, µε τα εγκαταλειµµένα πέτρινα κτήρια να είναι οι µόνοι µάρτυρες του παρελθόντος, όµως, παραµένει µια από τις πιο ατµοσφαιρικές γειτονιές της πόλης, µε υπέροχα σοκάκια που ο επισκέπτης αξίζει να εξερευνήσει!

Μπορεί η ιστορική γειτονιά της Χάρµαινας να βιώνει µέρες εγκατάλειψης, όµως, ανάµεσα στα γραφικά σοκάκια µε τα πέτρινα κουφάρια από τα παλιά βυρσοδεψεία, που ακόµη αποπνέουν µια κινηµατογραφική γοητεία, θα ανακαλύψετε έναν υπέροχο πολυχώρο, που διατηρεί εδώ και 3 χρόνια ο κ. Ηλίας.

Στο άκουσµα του Billy Joe ξαφνιάστηκα ευχάριστα µπαίνοντας σε αυτό το πέτρινο café τύπου σαλέ, ενώ το βλέµµα µου τράβηξε η τρέχουσα φωτογραφική έκθεση της Στέλλας Παπανικολάου µε θέµα τη λίµνη Κωπαΐδα.

Σε ένα cozy περιβάλλον, διακοσµηµένο µε αντικείµενα της περιοχής, µας περιµένουν από νωρίς το πρωί αχνιστά ροφήµατα και καλός ελληνικός καφές, ενώ από το µεσηµέρι και µετά πεντανόστιµα φαγητά, που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο… Όσο για το βράδυ, το µαγαζί αποτελεί ένα «κρυµµένο» σηµείο συνάντησης για ποτάκι υπό τους ήχους ψαγµένης µουσικής (τα Σ/Κ έχει πολύ «δυνατό» DJ)!

Καθηµερινά όλο τον χρόνο από τις 10:00-όσο πάει.

Dont miss
• Τα σπιτικά λικέρ και τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού.
• Tις εκθέσεις που φιλοξενούνται στον χώρο.
• Τα επιτυχηµένα lives µε έντεχνη ελληνική µουσική.

Tip:  Στον πολυχώρο Χάρµαινα ανήκει και ένας ολοκαίνουριος ξενώνας ιδανικός για µια µεγάλη παρέα ή µια οικογένεια!

Χάρµαινα, Άµφισσα, Τ. 22653 01378, M. 6947 269971

Πηγή: Αrachova Magazine 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν μόνο με ένα κλικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ