αξιοθέατα κίνδυνος

Κάποια από τα διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο διατρέχουν τον κίνδυνο να «εξαφανιστούν» με την πάροδο των χρόνων και σίγουρα τα γνωρίζετε.

- Advertisement -

Επίσης, ανακαλύψτε τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου σε ένα μόνο χάρτη! Και όμως γίνεται!

Ο κίνδυνος της εξαφάνισης είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός για πολύ διάσημα αξιοθέατα, καθώς η ρύπανση, η μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και η κλιματική αλλαγή είναι παράγοντες που τα επηρεάζουν.

Βενετία, Ιταλία

Βενετία, Ιταλία

Μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις, ίσως, δεν θα καταφέρει να επιπλέει για πάντα. Τα τελευταία χρόνια η Βενετία βυθίζεται όλο και περισσότερο. Έχει αυξηθεί ο ρυθμός της βύθισης τα τελευταία 100 χρόνια, με την πόλη να πλημμυρίζει πολύ συχνά.

Σινικό Τείχος, Κίνα

Σινικό Τείχος, Κίνα

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά οικοδομήματα και σίγουρα το μεγαλύτερο σε διαστάσεις στον κόσμο. Αναφερόμαστε στο Σινικό Τείχος της Κίνας που έχει επιβιώσει για πάνω από 2.000 χρόνια. Παρ’όλα αυτά, μεγάλο κομμάτι του τείχους έχει υποστεί βλάβη ή έχει καταστραφεί από την φυσική διάβρωση και την υπερβολική γεωργία. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που κλέβουν τούβλα για να χτίσουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα το τείχος να κινδυνεύει.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Μάτσου Πίτσου, Περού

Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολιτισμού τον Ινκας, η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται στο Νότιο Περού κινδυνεύει και αυτή. Την επισκέπτονται τεράστιοι αριθμοί τουριστών καθημερινά και σε συνδυασμό με τις κατολισθήσεις και τη διάβρωση του εδάφους θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κατάρρευση των ερειπίων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Είναι χτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα, πολύ κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας. Το Taj Mahal είναι από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως και συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συγκινεί τους επισκέπτες, η ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από την ανέγερσή του. Οι εμπειρογνώμονες έχουν ανησυχήσει πως το μνημείο κινδυνεύει από το να καταρρεύσει εξαιτίας της ρύπανσης και της διάβρωσης.

Πέτρα, Ιορδανία 

Πέτρα, Ιορδανία

Η αρχαία πόλη της Πέτρας που είναι λαξευμένη μέσα στο βράχο, είναι το διασημότερο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας. Η «Ροδοκόκκινη Πόλη», όπως την αποκαλούν, είναι ζωντανό μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού κι έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η βροχή αλλά και ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών συμβάλλουν στη φθορά των κτηρίων και των μονοπατιών, που είναι φτιαγμένα από κόκκινο ψαμμίτη.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ