Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤα 5 από τα 10 πιο «αγχωτικά» αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην...

Τα 5 από τα 10 πιο «αγχωτικά» αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη


Τα μισά από τα δέκα πιο αγχωτικά αεροδρόμια του κόσμου για να ταξιδέψετε αυτά τα Χριστούγεννα βρίσκονται στην Ευρώπη! Για να κάνετε το ταξίδι σας λίγο πιο ξεκούραστο, σκεφτείτε να αποφύγετε τα παρακάτω αεροδρόμια…

Το 2023 ήταν μια χρονιά προκλήσεων για τα αεροπορικά ταξίδια, με την αεροπορική βιομηχανία να μαστίζεται από απεργίες, προβλήματα του συστήματος ακόμα και ενοχλητικές καιρικές συνθήκες. Πολλοί επιβάτες μπορεί, επομένως, να σκέφτονται τα ταξίδια διακοπών – την πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου – με φόβο.

- Advertisement -

Αν και πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στα αεροπορικά ταξίδια είναι εκτός ελέγχου των επιβατών, ένα πράγμα μπορούν να το ελέγξουν, να επιλέξουν οι ίδιοι από ποιο αεροδρόμιο θα πετάξουν.

Όσοι λοιπόν θέλουν να κάνουν το ταξίδι τους λίγο πιο ξεκούραστο, θα πρέπει να αποφύγουν τα παρακάτω αεροδρόμια, που χαρακτηρίστηκαν ως τα πιο «αγχωτικά» στον κόσμο. Μάλιστα τα 5 από τα 10 βρίσκονται στην Ευρώπη!

Μια μελέτη που διεξήχθη από τον ιστότοπο συμβουλών για βίζες VisaGuide.World έχει κατατάξει τα πιο αγχωτικά αεροδρόμια στον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 2023. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.642 επιβάτες αεροπορικών μεταφορών 53 διαφορετικών εθνικοτήτων που πραγματοποίησαν τουλάχιστον δύο διεθνή αεροπορικά ταξίδια εντός του 2023.

Ρωτήθηκαν ποιες πτυχές των αεροπορικών ταξιδιών τους άγχωσαν περισσότερο. Αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλος αριθμός επιβατών, μεγάλα αεροδρόμια συχνά δύσκολα πλοηγημένα λόγω του μεγέθους τους, πολυσύχναστα αεροδρόμια, η συχνότητα των καθυστερήσεων πτήσεων και η απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις ανησυχίες, η VisaGuide.World δημιούργησε μια κατάταξη αεροδρομίων χρησιμοποιώντας πέντε παράγοντες: συνολικό αριθμό επιβατών, μέγεθος αεροδρομίου σε τετραγωνικά μέτρα, πυκνότητα επιβατών ανά τετραγωνικό μέτρο, μερίδιο ετήσιων καθυστερήσεων και απόσταση στο κέντρο της πόλης σε χιλιόμετρα.

Το Gatwick του Λονδίνου είναι το πιο αγχωτικό αεροδρόμιο στον κόσμο

Το Gatwick του Λονδίνου, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου , αναδείχθηκε ως το πιο αγχωτικό αεροδρόμιο παγκοσμίως για ταξίδια. Αν και ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν το Gatwick είναι κάτω του μέσου όρου σε σύγκριση με άλλα αεροδρόμια, έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες πυκνότητας επιβατών. Το ποσοστό των ετήσιων καθυστερήσεων είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των κορυφαίων δέκα και η απόσταση από το κέντρο της πόλης – 43 χιλιόμετρα – είναι η υψηλότερη.

Gatwick

Τα πέντε από τα δέκα πιο αγχωτικά αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης της Τουρκίας έρχεται στη δεύτερη θέση. Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 64.289.107 επιβάτες που καταγράφηκαν το 2022, γεγονός που το καθιστά το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο. Οι ταξιδιώτες ισχυρίζονται ότι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πλοήγηση στο αεροδρόμιο λόγω του τεράστιου μεγέθους του – πάνω από 76 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Το αεροδρόμιο του Μονάχου της Γερμανίας κατέλαβε την τρίτη θέση. Κατέγραψε λιγότερο από το ήμισυ της διαδρομής της Κωνσταντινούπολης το ίδιο έτος – 31.642.738 επιβάτες. Αλλά το μέγεθος του αεροδρομίου του Μονάχου είναι πέντε φορές μικρότερο από αυτό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσεται στην τέταρτη θέση και την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ένας άλλος βρετανικός κόμβος, το αεροδρόμιο Χίθροου.

Heathrow

Το Χίθροου είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 61.614.508 επιβάτες και είναι ακόμη μικρότερο από το αεροδρόμιο του Μονάχου .

Η έκτη θέση πήγε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ακολουθούμενο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρώμης-Φιουμιτσίνο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ, το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης και το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο.

John F. Kennedy

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ