Το Παρίσι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως. Προφανώς δεν υπάρχει χρόνος για να το χαρείτε όλο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. Αφενός θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, αφετέρου θα σας γνωρίσουν την πιο ενδιαφέρουσα πλευρά της πόλης.

1. Μην πάτε για φαγητό σε τουριστικές περιοχές

PARIS - MAY 21, 2014: Tourists walk in Quartier Latin. More than 30 million people visit Paris annually.; Shutterstock ID 235993762; Project/Title: 15 Things Not to Do in Paris; Downloader: Fodor's Travel
Συγκεκριμένα, η πλατεία Place du Tertre στη Μονμάρτη, το Καρτιέ Λατέν, η περιοχή γύρω από την Παναγία των Παρισίων, το Λούβρο, και ο Πύργος του Άιφελ, είναι μέρη με τεράστια τουριστική κίνηση, και το φαγητό δεν είναι πάντα εγγυημένα καλό.

2. Μην αγνοείτε τα μικρότερα μουσεία

Palais Galliera
Palais Galliera

Σίγουρα ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά κάντε το εξής: Τσεκάρετε σε τουριστικούς οδηγούς μικρότερης εμβέλειας μουσεία όπως τα Jacquemart André,Gustave MoreauNissim de Camondo,CernuschiMusée de la Vie Romantique, το Palais Galliera, το Musée Carnavalet αλλά και το Musée d’Ennery. Είναι εξειδικευμένα μουσεία και μπορεί κάποια απ’ αυτά να αντιστοιχούν στα ενδιαφέροντά σας.

3. Μην περιμένετε στην ουρά του Πύργου του Άιφελ

Photo of line for the eiffel tower elevator in france on 9/14/14. These people are waiting to go down.
Δοκιμάστε να ανεβείτε μόνοι σας τα σκαλιά του πρώτου επιπέδου και να πάρετε το ασανσέρ από κει, ή να κάνετε κράτηση στο εστιατόριο του Πύργου, για να αποφύγετε την ουρά.

4. Μην περιμένετε για ταξί

A Parisian taxi for hire at Avenue des Champs-Elysees decorated with Christmas illumination.; Shutterstock ID 167697125; Project/Title: 15 Things Not to Do in Paris; Downloader: Fodor's Travel
A Parisian taxi for hire at Avenue des Champs-Elysees decorated with Christmas illumination.; Shutterstock ID 167697125; Project/Title: 15 Things Not to Do in Paris; Downloader: Fodor’s Travel

Υπηρεσίες κλήσης για ταξί από εφαρμογές όπως οι UberLeCab, και AlloCab θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς το να περιμένετε στο δρόμο για ταξί, δεν ενδείκνυται.

- Advertisement -

5. Μη φοβηθείτε να φάτε σαν Παριζιάνος

donotparis6Τροφές όπως τα λευκά σπαράγγια και φαγητά όπως το langouste (ακανθώδης αστακός) είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Δεν είστε υποχρεωμένοι να σας αρέσουν, επιβάλλεται ωστόσο να τα δοκιμάσετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ