πράγματα που να αποφύγεις στη πτήση
Ενημερώθηκε στις 8 Απριλίου 2020, 06:21

Είναι συγκεκριμένα αυτά που μπορείς να κάνεις στη πτήση, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα αποφύγεις κατά την διάρκειας της.

Επίσης, ανακαλύψτε τις συμβουλές από αεροσυνοδούς για να έχετε καλύτερα ταξίδια!

Τους βασικούς «κανόνες», ίσως, να τους γνωρίζεις. Όμως, θα εστιάσουμε σε πέντε πράγματα που θα σου προτείναμε να αποφύγεις στην επόμενη πτήση σου.

Όταν, κανονίσεις το επόμενο ταξίδι σου και έρθει η ώρα να επιβιβαστείς να θυμάσαι μερικά πράγματα από την παρακάτω λίστα.

Μην κοιμηθείς κατά την απογείωση ή την προσγείωση

Όταν το αεροπλάνο σηκώνεται από το έδαφος ή ετοιμάζεται να προσγειωθεί, η πίεση του αέρα γύρω σου αλλάζει γρηγορότερα σε σχέση με την πίεση του αέρα στα αυτιά σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται προσωρινά η ακοή σου, να ‘βουλώνουν’ τα αυτιά και να νιώθεις κάπως περίεργα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μασήσεις μια τσίχλα ή να ανοίξεις κάπως το στόμα προκειμένου να φύγει αυτή η αίσθηση. Αν όμως κοιμάσαι εκείνη τη στιγμή, τότε ίσως νιώσεις αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μαζί με ζαλάδα και πονοκέφαλο.

Μην πιεις αλκοόλ

Το αλκοόλ, για κάποιος, αποτελεί μία καλή λύση, ώστε να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλης διάρκειας πτήση. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι. Θα σε αφυδατώσει και θα μειώσει και την ποιότητα του ύπνου σου. Οπότε θα ήταν καλύτερο να αφήσεις το ποτό για όταν φτάσεις στον προορισμό σου και είναι μέσα στα πράγματα που πρέπει να τα αποφύγεις στη πτήση.

Μην παίζεις με τη ζώνη

Η ζώνη ασφαλείας στο κάθισμα σου, ίσως, είναι το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια μέσα σε ένα αεροπλάνο. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί την έχουν ακουμπήσει πολλά χέρια πριν από εσένα. Θα ήταν καλό όταν την δέσεις, να πλύνεις τα χέρια σου με λίγο αντισηπτικό και να μην την πειράξεις ξανά μέχρι το τέλος του ταξιδιού. Όμως, αν χρειαστεί θα σου προτείναμε να πλύνεις και πάλι τα χέρια σου.

Μην φας πολύ

Το να φας κατά τη διάρκεια της πτήσεις είναι φυσιολογικό, παρ’όλα αυτά όχι παραπάνω απ’όσο πρέπει. Αν έχεις παρατηρήσει οι μερίδες στο αεροπλάνο είναι μικρότερες από τις κανονικές, γι’αυτό τον λόγο. Η χαμηλή πίεση του αέρα μέσα στην καμπίνα έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζει τον οργανισμό να χωνέψει σωστά κατά 15 με 30%, έτσι καλό θα ήταν να αφήσεις τα πολλά σνακ και τα γλυκά όσο είσαι στον αέρα.

Μην φας κάτι που έχει ακουμπήσει στο τραπεζάκι του καθίσματος

Μπορεί να καθαρίζονται πριν και μετά από κάθε πτήση. Ωστόσο δεν είναι και αρκετά «έξυπνο» να φας κάτι που έχει ακουμπήσει στο τραπεζάκι του καθίσματος σου. Δεν γνωρίζεις πόσο καλά έχει καθαριστεί και πόσα μικρόβια, ίσως, να έχει πάνω του.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ