Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΤα 6 «γεφύρια του Διαβόλου» στην Ευρώπη και οι αστικοί μύθοι που...

Τα 6 «γεφύρια του Διαβόλου» στην Ευρώπη και οι αστικοί μύθοι που τα ακολουθούν

Εάν πιστέψουμε τους μεσαιωνικούς μύθους τότε ο διάβολος ήταν ένας εντυπωσιακός αρχιτέκτονας! Έξι εντυπωσιακές γέφυρες στην Ευρώπη έχουν λάβει το χαρακτηρισμό «γέφυρες του Διαβόλου» (σ.σ. Devil’s bridges) εξαιτίας της δυσκολίας της κατασκευής αλλά και της «μυστικής συμφωνίας με τον Διάβολο» που είναι καταγεγραμμένη στις πέτρες!

1. Devil Bridge of Ceredigion, Ουαλία

Eίναι στην πραγματικότητα τρεις γέφυρες που στοιβάζονται παράξενα η μία πάνω στην άλλη – η παλαιότερη στο κάτω μέρος είναι από το 1075-1200, η ​​δεύτερη από το 1753 και η τρίτη από το 1902. Η ιστορία λέει ότι η η χαράδρα ήταν πολύ απότομη για να φτιάξει ανθρώπινο χέρι μια γέφυρα οπότε ο αρχιτέκτονας πούλησε την ψυχή του στο Διάβολο γι’ αυτό.

- Advertisement -

2. Devil Bridge of Ardino, Βουλγαρία

Εντυπωσιακή γέφυρα στον ποταμό Άρδα με τρεις καμάρες, η δημιουργία της οποίας σύμφωνα με το μύθο οφείλεται στον Διάβολο που περπάτησε πάνω στις καμάρες, βοηθώντας την κατασκευή και αφήνοντας εκεί το αποτύπωμά του…

 Devil Bridge of Ardino, Βουλγαρία

3. Ponte della Maddalena, Borgo a Mozzano, Ιταλία

Eίναι περισσότερο γνωστή ως Ponte del Diavolo (ή Γέφυρα του διαβόλου). H κατασκευή της χάνεται στον 11ο αιώνα όταν οι κάτοικοι του κοντινού χωριού αδυνατώντας να την ολοκληρώσουν ζήτησαν από τον Διάβολο τη συνδρομή του και εκείνος με τη σειρά του για να το κάνει ζήτησε την ψυχή του πρώτου που θα την διέσχιζε. Και οι κάτοικοι έστειλαν έναν σκύλο!

Ponte della Maddalena, Borgo a Mozzano, Ιταλία

4. Teufelsbrücke Bridge, Andermatt, Ελβετία

Βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Reuss και σε αρκετά μεγάλο ύψος διασχίζει το φαράγγι Schollen φαράγγι. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και πολλές ζωές χάθηκαν στο πέρασμά της, καθώς ο Διάβολος δεν άφηνε κανέναν να περάσει αλώβητος από εκεί. Μέχρι που μια γυναίκα τοποθέτησε έναν σταυρό στην είσοδο και από τότε όλα ηρέμησαν.

Teufelsbrücke Bridge, Andermatt, Ελβετία

5. Puente del Diablo, Martorell, Ισπανία

Η ιστορία εδώ έχει να κάνει με την ανοικοδόμηση κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου, οπότε η ανάγκη της κατασκευής οδήγησε τους κατοίκους να στραφούν στον Διάβολο και εκείνος ζήτησε ως διόδια τις ψυχές των ανθρώπων που την περνούσαν. Για ένα διάστημα μόνο άντρες επιτρεπόταν να διαβούν τη γέφυρα προκειμένου να προστατευτούν τα γυναικόπαιδα.

Puente del Diablo, Martorell, Ισπανία

6. Pont Valentre, Cahors, Γαλλία

Η γέφυρα πήρε 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί, από το 1308 μέχρι το 1378. Ο Διάβολος για να βοηθήσει στην κατασκευή ζήτησε την ψυχή του οικοδόμου επί πίνακι. Και εκείνος είπε ότι θα το κάνει μόνο όταν η γέφυρα θα τελειώσει εντελώς. Ο ίδιος όμως σκέφτηκε να μην βάλει μία πέτρα στην δομή έτσι ώστε στην ουσία η γέφυρα να είναι ανολοκλήρωτη. Οπότε γλίτωσε την ψυχή του!

Pont Valentre, Cahors, Γαλλία

Φωτογραφίες: shutterstock

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,206 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ