Τα κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου για το 2020

Μόλις μπήκαμε στο δεύτερο μήνα του χρόνου και οι λάτρεις των ταξιδιών σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την επόμενή τους περιπέτεια. Είτε θέλει κανείς να ταξιδέψει στην άλλη μεριά του κόσμου είτε να μην απομακρυνθεί πολύ από την πατρίδα του, αξίζει να γνωρίζει πού βρίσκονται τα καλύτερα αεροδρόμια για το 2020.

4,72 δισεκατομμύρια επιβάτες προγραμματίζεται να ταξιδέψουν και αυτή τη χρονιά. Πολλοί από τους οποίους θα ταξιδέψουν με το αεροπλάνο περνώντας από κάποια από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Η κατάταξη έγινε από την ιστοσελίδα AirHelp κι αποκαλύπτει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα αεροπορικά ταξίδια της νέας δεκαετίας. Η ιστοσελίδα συγκέντρωσε ταξιδιωτικά στοιχεία από το 2019 για να ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο αποτελεσματικά αεροδρόμια.

1. Hamad International Airport, Ντόχα, Κατάρ

Το διεθνές αεροδρόμιο Hamad στην Ντόχα είναι ένα από τα κορυφαία για το 2020. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διεθνών συνδέσεων στην περιοχή. Κάποτε θεωρείτο το πιο πολυτελές αεροδρόμιο του κόσμου, αφού προσέφερε στους επιβάτες την ευκαιρία να παραδοθούν σε ακριβό shopping, υψηλή τέχνη και έναν από τους ταχύτερους ελέγχους διαβατηρίου του κόσμου.

2. Tokyo International Airport, Τόκιο, Ιαπωνία

Το διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο είναι ένα από τα καλύτερα για το 2020, αφού σύμφωνα με τo AirHelp η βαθμολογία του αγγίζει το 8.4 σε όλες τις κατηγορίες: συνέπεια, ποιότητα υπηρεσιών, φαγητό και καταστήματα. Είναι ακόμα πολύ πιο κοντά στο Τόκιο από ό,τι το Narita Airport, που απέχει περίπου 50 μίλια από τη πόλη.

3. Athens International Airport, Αθήνα, Ελλάδα

Ελευθέριος Βενιζέλος εξωτερική φωτογραφία

Το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι τρίτο στην κατάταξη με τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως για το 2020, και ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Το αεροδρόμιο θεωρείται ότι διαθέτει κορυφαία εξυπηρέτηση από το προσωπικό του, είναι ιδανικό για να αποτελέσει τελικό προορισμό σε κάποιο ταξίδι, εύκολη μετακίνηση και άμεση σύνδεση με το κέντρο της πόλης, αφού το μετρό και το λεωφορείο βρίσκεται ακριβώς απ’ έξω. Μην ξεχνάτε ότι σπάει κι όλα τα ρεκόρ επιβατικής κίνησης!

4. Alfonso Pena International Airport, Κουριτίμπα, Βραζιλία

Πρόκειται για το μοναδικό αεροδρόμιο της Νότιας Αμερικής που κατάφερε να μπει στη λίστα με τα 6 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Μπορεί να μην είναι από τα διάσημα αεροδρόμια αλλά συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, πλησιάζοντας το Τόκιο. Εξυπηρετεί με αποτελεσματικότητα περίπου 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. (www.aeroportocuritiba.net)

5. Gdańsk Lech Wałęsa Airport, Γκντανσκ, Πολωνία

Gdańsk Lech Wałęsa Airport, Γκντανσκ, Πολωνία

Προτιμήστε να πετάξετε στο Γκντανσκ αντί για την Κρακοβία και τη Βαρσοβία, αφού διαθέτει ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Οι πτήσεις γίνονται σχεδόν πάντα στην ώρα τους ενώ οι ταξιδιώτες έχουν αναφέρει υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από το προσωπικό. Το Γκντανσκ είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, και θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα μοναδικό προορισμό, χωρίς τα υπερβολικά τουριστικά πλήθη. (www.airport.gdansk.pl)

6. Moscow Sheremetyo International Airport, Μόσχα, Ρωσία

Όσον αφορά τη συνεπή εξυπηρέτηση, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μόσχας βρίσκεται 2ο στην κατάταξη παγκοσμίως, μετά το Charleroi στις Βρυξέλλες. Ενώ οι επιβάτες έχουν 3 επιλογές όταν μιλάμε για διεθνή αεροδρόμια στη Μόσχα, το Sheremetyo υπερέχει ξεκάθαρα. Βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης, με συχνή σιδηροδρομική σύνδεση με την πόλη.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ