μνημεία Ασίας
- Advertisement -

Η Ασία διαθέτει πολλά όμορφα μέρη και μνημεία που αποτελούν πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Οι ασιατικές χώρες φημίζονται για την ιστορία και την ποικιλία τους σε παραδόσεις και πολιτισμούς.

Πολλές χώρες της Ασίας όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία, η Ταϋλάνδη, κλπ., είναι διάσημες για τα ιστορικά τους μνημεία, γι’ αυτό και προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο.

Με την ευκαιρία, ανακαλύψτε 6+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά!

Οι τουρίστες επισκέπτονται αυτά τα μέρη για να γνωρίσουν την ιστορία και να θαυμάσουν τη μοναδική αρχιτεκτονική των μνημείων αυτών, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ιστορία. Εμείς συγκεντρώσαμε 8 μνημεία της Ασίας που αξίζει να δείτε από κοντά.

Μπαγκάν (Μιανμάρ)

Μπαγκάν, Μιανμάρ

Το Μπαγκάν είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται στην κεντρική Μιανμάρ. Διαθέτει πολλά πνευματικά και ιστορικά σημεία καθώς και πολλούς Βιρμανικούς ναούς παγκοσμίου φήμης. Ο σχεδιασμός των ναών βασίζεται στο στυλ της στούπα. Πολλοί ναοί και μνημεία ενώνονται συνθέτοντας έναν από τους πλουσιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ασίας. Η αρχαιολογική ζώνη του Μπαγκάν είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους τόπους προσκυνήματος στον κόσμο.

Σιεμ Ριπ (Καμπότζη)

Σιεμ Ριπ, Καμπότζη

Το μέρος αυτό είναι διάσημο ως η πύλη στην περιοχή Angkor και βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία. Πρόκειται για ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό και διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, θέρετρα και επιχειρήσεις σχετικές με τον τουρισμό. Σε απόσταση 50 χμ από το Σιεμ Ριπ θα βρείτε εθνικά πάρκα που αποτελούν αξιοθέατα χάρη στους καταρράκτες. Κοντά στην πόλη υπάρχουν 3 πλωτά χωριά που θεωρούνται ως μέρη για να γνωρίσει κανείς την αυθεντική τοπική κουλτούρα. Η οικονομία της περιοχής βασίζεται σε μεγάλο μέρος στον τομέα του τουρισμού.

Ταζ Μαχάλ (Ινδία)

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το Ταζ Μαχάλ, ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, βρίσκεται στην επαρχία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας. Είναι διάσημο για την ιστορία του και την πανέμορφη αρχιτεκτονική του. Το μεγαλειώδες μνημείο αποτελεί το καλύτερο δείγμα της μογγολικής αρχιτεκτονικής και σύμβολο της πλούσιας ινδικής ιστορίας. Το 1983, το Ταζ Μαχάλ, χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. To εσωτερικό του είναι πανέμορφα διακοσμημένο με παραδοσιακά αντικείμενα. Είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο και θεωρείται το διαμάντι της Μουσουλμανικής κοινότητας στην Ινδία. Εξαιτίας της μοναδικής του αρχιτεκτονικής και ιστορίας, το Ταζ Μαχάλ, προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Μέγα Σινικό Τείχος (Κίνα)

Μέγα Σινικό Τείχος, Κίνα

Το Μέγα Σινικό Τείχος της Κίνας, το μακρύτερο τείχος του κόσμου, διαθέτει μακρά ιστορία. Είναι χτισμένο σε διαφορετικές περιοχές από διαφορετικές δυναστείες για να προστατεύει τα διάφορα σύνορα και το δρόμο του μεταξιού. Το σπουδαίο αυτό οικοδόμημα είναι πάνω από 2300 ετών και έχει μήκος περίπου 22000 χμ, γεγονός που το κάνει το μεγαλύτερο αρχαίο δείγμα αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Το 1987 η UNESCO το κήρυξε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Χε (Βιετνάμ)

Χε, Βιετνάμ

Το Χε είναι η πρώην πρωτεύουσα της Δυναστείας Nguyen και η πρωτεύουσα της χώρας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Θεωρείται μια από τις ισχυρότερες κι ωραιότερες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και αποτελεί την πιο βασιλική πόλη του Βιετνάμ. Ένα σπουδαίο αξιοθέατο είναι η Ακρόπολη που περιβάλλεται από μια τάφρο και παχιά τείχη, ενώ είναι διάσημο και για τα μοναστήρια του. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό τομέα της περιοχής, συμβάλλοντας στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της πόλης, για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προσφέρει στους τουρίστες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και ασφάλεια.

Επίσης, δείτε πως άνθρωποι στην Ιαπωνία ζούνε πάνω σε ηφαίστειο! (video)

Μπορομπουντούρ , Ινδονησία

Μπορομπουντούρ , Ινδονησία

Το Μπορομπουντούρ είναι ένας Βουδιστικός Ναός Μαχαγιάμα που βρίσκεται στην Ινδονησία. Ο ναός είναι διακοσμημένος με 504 αγάλματα του Βούδα και φημίζεται για την αρχαία αρχιτεκτονική του. Είναι ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στον κόσμο. Επιπλέον, διαθέτει μια αρχαία λίμνη, η ύπαρξη της οποίας αποτελεί θέμα συζητήσης. Το Εθνικό Πάρκο της πόλης έχει βραβευτεί και ο ναός έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως ο μεγαλύτερος βουδιστικός αρχαιολογικός χώρος του κόσμου.

Βασίλειο Αγιουτάγια (Ταϋλάνδη)

Βασίλειο Αγιουτάγια, Ταϋλάνδη

Πρόκειται για ένα ταϋλανδικό βασίλειο που υπήρχε από το 1351 έως το 1767. Βρισκόταν σε ένα νησί και περιβαλλόταν από τρία ποτάμια που ένωναν την πόλη με τη θάλασσα. Είναι μια μαγευτική ιστορική περιοχή της Ταϋλάνδης. Ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξαιτίας της αρχιτεκτονικής και των αρχαίων μνημείων που διαθέτει. Θεωρείται ως ένα από τα πιο γαλήνια μέρη στον κόσμο.

Βατ Φου (Λάος)

Βατ Φου, Λάος

Το Βατ Φου είναι ένας ερειπωμένος ινδουιστικός Χμερ ναός που βρίσκεται στο νότιο Λάος. Η αρχιτεκτονική αλλά και η δομή του ναού ήταν μοναδικές, αφού αντανακλούσαν την επιρροή των παραδόσεων του Λάος. Οι επισκέπτες μαγεύονται από την τέχνη και την ιστορία του ναού και εντυπωσιάζονται από τη μεγαλειώδη δεξιοτεχνία με την οποία είναι κτισμένος, με μπαλκόνια, τείχη, διαδρόμους και βιβλιοθήκες. Υπάρχει μια φυσική πηγή που σύμφωνα με τους ντόπιους αναβλύζει ιερό νερό. Το 2002, η UNESCO το κήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς εξαιτίας της αρχαίας αρχιτεκτονικής και της εντυπωσιακής ιστορίας.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ