Αεροπορικά καθίσματα με οθόνες

Μια νεοφυής επιχείρηση πρότεινε μια νέα πρωτοποριακή ιδέα για το μέλλον των πτήσεων. Δημιούργησε διώροφο αεροπορικά καθίσματα με στόχο να έχουν οι ταξιδιώτες τον προσωπικό τους χώρο αλλά και να τηρούν όλες τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις.

- Advertisement -

Το σχέδιο προτάθηκε από την εταιρεία Zephyr Aerospace, για την οικονομική θέση στα αεροπλάνα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και στο εξής.

Τα διώροφα αεροπορικά καθίσματα

Οι ταξιδιώτες κάθονται πάνω και κάτω ο ένας από τον άλλον, αποκτώντας πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο από μια πτυσσόμενη σκάλα για την οποία δεν απαιτούνται αεροσκάφη με μεγαλύτερο χώρο από τον ήδη υπάρχον στα πιο μεγάλα αεροπλάνα.

Ο σχεδιαστής του μοντέλου δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα μειώσουν την πυκνότητα των καθισμάτων τους με την διάταξη του καθίσματος Zephyr που είναι 2-4-2 σειρές θέσεων.

«Πιστεύουμε ότι οι νέοι τύποι ταξιδιωτών θα απαιτήσουν ιδιωτικότητα ή θα θέλουν να πληρώσουν επιπλέον για να την αποκτήσουν, όσο θα πληρώνουν για την ικανότητα να κοιμηθούν σε χώρους του αεροσκάφους», είπε στο CNN ο σχεδιαστής και διευθύνων σύμβουλος της Zephyr, Τζέφρι Ο’Νιλ.

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε δραματικά τα αεροπορικά ταξίδια, καθώς ο αποκλεισμός και οι περιορισμοί στις πτήσεις ανάγκασαν τα αεροσκάφη να μειώσουν τις υπηρεσίες και να επιβάλουν μέτρα ασφαλείας.

Πως δημιουργήθηκε η ιδέα

Η ιδέα για διώροφα καθίσματα στα αεροσκάφη «γεννήθηκε» στον Ο‘Νιλ μετά από μια πολύωρη πτήση προς την Σιγκαπούρη. Ο Ο’Νιλ είπε ότι καθόταν στην ειδική οικονομική θέση, η οποία συνήθως παρέχει περισσότερο χώρο για τα πόδια, όμως όχι τις υπηρεσίες επίπεδης θέσης που θα είναι διαθέσιμες για υψηλότερες τιμές εισιτηρίων. Η επιλογή παραμένει λιγότερο ακριβή από το ταξίδι στην πρώτη θέση ή σε θέση business.

- Advertisement -

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, ο Ο’Νιλ είπε ότι η ιδέα προέκυψε όταν ανέβηκε σε ένα λεωφορείο που περιλάμβανε κουκέτες στριμωγμένες, για ένα ταξίδι στην Αργεντινή πριν από δυο χρόνια. «Ήταν ένα πολύ πιο άνετο ταξίδι από την πτήση για Σιγκαπούρη», δήλωσε.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας των καθισμάτων στο βίντεο:

Πηγή: CNN

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ