Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της trivago, της μεγαλύτερης πλατφόρμας αναζήτησης ξενοδοχείων παγκοσμίως, μια νέα τάση διαμορφώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια με τις επισκέψεις σε γραφικά χωριά και μικρές πόλης της Ελλάδος ολοένα και να αυξάνονται.

Πέντε από αυτά τα χωριά ξεχωρίζουν έχοντας τους περισσότερους επισκέπτες είτε για εκδρομές το σαββατοκύριακο είτε για ολιγοήμερες διακοπές.

Αυτό είναι το πιο περίεργο σπίτι σε όλη την Αθήνα που νοικιάζει η Airbnb!Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε…(photos)

Μικρό Πάπιγκο

Το Μικρό Πάπιγκο είναι χωριό του δήμου Ζαγορίου, χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 950-960 μ.

Εκεί είναι χτισμένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά, περίτεχνες αυλόπορτες, εκκλησίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Βλάσιο με το εξάγωνο καμπαναριό, γραφικά καλντερίμια, βρύσες και κολυμπήθρες, καθώς και η φυσική πισίνα με καθαρά νερά της, που βρίσκεται στο δρόμο πριν το Μικρό Πάπιγκο.

Δρέπανο, Αργολίδας

Το Δρέπανο είναι χωριό του νομού Αργολίδας, χτισμένο στις ακτές του Αργολικού κόλπου. Ο οικισμός είναι κυρίως αγροτικός με κύρια καλλιέργεια τα εσπεριδοειδή ενώ γνωρίζει και τουριστική ανάπτυξη λόγω της παραλίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση αλλά και της μικρής απόστασης που τον χωρίζει από τις μεγάλες παραλίες του Τολού και του Βιβαρίου.

Βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το ιστορικό Ναύπλιο.

 

Λουτράκι

Το Λουτράκι αποτελεί την μοναδική περίπτωση στη λίστα που δεν ανήκει στην κατηγορία του γραφικού αλλά σίγουρα η μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα και η ομορφιά του του δίνουν μια θέση.

Aποτελεί τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του. Το Λουτράκι διαθέτει την κοσμοπολίτικη παραλία του Λουτρακίου.

Πρόκειται για μια παραλία 3,5 χιλιομέτρων που ξεκινά από την διώρυγα της Κορίνθου και τελειώνει στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου. Ο προσανατολισμός της είναι δυτικός, έτσι οι λουόμενοι απολαμβάνουν τα ηλιοβασιλέματα πίσω από την ακτογραμμή της Κορινθίας από τη μια μεριά και το ακρωτήριο Ηραίον από την άλλη.

 

Κι όμως!Αυτή η πανέμορφη λίμνη με τα σμαραγδένια νερά,που θυμίζει νεραιδότοπο βρίσκεται στη Ελλάδα!(photos)

Νεοχώρι Άρτας

Το Νεοχώρι είναι κωμόπολη νότια της πόλης της Άρτας, απέχουσα απ’ αυτή περίπου 15 χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού Αράχθου. Tο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου με το γραφικό λιμενίσκο του, τον χώρο αναψυχής με το παραδοσιακό καφενείο και την απεριόριστη θέα στο ποτάμι προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

 

Ανώγεια Ρεθύμνου

Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού.

Από την περιοχή αυτή κατάγονται οικογένειες με σημαντική προσφορά στην Κρητική και στην ευρύτερη Ελληνική παράδοση. Ο Νίκος Ξυλούρης, τα αδέλφια του, Αντώνης (Ψαραντώνης) και Γιάννης Ξυλούρης, ο Βασίλης Σκουλάς, αποτελούν μόνο ένα δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής σποράς των Ανωγείων στον σύγχρονο και παγκόσμιο πολιτισμό.

Πηγή:e-radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ