Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΤα «κόλπα» που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να πάρετε πρώτοι τις...

Τα «κόλπα» που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να πάρετε πρώτοι τις βαλίτσες σας στο αεροδρόμιο από την παραλαβή αποσκευών

Μόλις βγείτε από μια πτήση και βρίσκεστε στον νέο σας προορισμό, είναι εύκολο να ενθουσιαστείτε… Το μόνο πρόβλημα είναι, εάν έχετε κάνει check in μια βαλίτσα, και θα πρέπει να περιμένετε να φτάσει γύρω από τον ιμάντα. Ωστόσο και γι αυτό το Travel+Leisure έχει τη λύση αφού προτείνει κάποια «κόλπα» που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν ώστε να παραλάβετε πρώτοι τις αποσκευές σας!

Όσοι θέλουν λοιπόν, να μη χάσουν λεπτό των διακοπών τους ίσως θέλουν να δοκιμάσουν μερικά κόλπα για να φτάσουν πρώτες οι αποσκευές τους κατά την παραλαβή στον ιμάντα.

- Advertisement -

Ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να ζητήσετε από τον εκπρόσωπο στο check-in να επικολλήσει ένα αυτοκόλλητο για εύθραυστο στην τσάντα σας. Οι τσάντες που επισημαίνονται ως εύθραυστες συνήθως φορτώνονται αργότερα και βγαίνουν πριν από τις άλλες αποσκευές. Επιπλέον, είναι επίσης πιθανό να υποστούν λιγότερη φθορά. Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτής της τακτικής είναι ότι κάποιες φορές, αυτά τα αυτοκόλλητα μπορεί να μην είναι ορατά ή αντιληπτά από το προσωπικό.

Μια άλλη τακτική που προτείνει οι γνώστες και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια είναι ο επιβάτης να περιμένει ώστε να είναι το τελευταίο άτομο που θα κάνει check in.

“Οι αποσκευές θα φορτώνονται πάντα εμπρός πίσω στα καρότσια αποσκευών, οπότε αν κάνετε check-in τελευταίοι, οι αποσκευές σας θα βρίσκονται στο τελευταίο καρότσι αποσκευών, κάτι που θα τις κάνει τις τελευταίες στο αεροσκάφος και τις πρώτες από το αεροσκάφος στον προορισμό σας », λέει ένας εργαζόμενος στις αποσκευές. «Αν είναι οι πρώτοι εκτός αεροσκάφους, πιθανότατα θα είναι οι πρώτοι στα καρότσια αποσκευών και μετά οι πρώτοι που θα ξεφορτωθούν κατά την παραλαβή αποσκευών».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να ρωτήσετε εάν μπορείτε να ελέγξετε την τσάντα σας στην πόρτα, αν και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε υγρά ή αντικείμενα που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πάρετε μέσω της ασφάλειας.


Να σημειώσετε ότι τα συστήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης μπορεί μερικές φορές να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, το αεροσκάφος ή την ομάδα διαχείρισης αποσκευών, γι’ αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις, όσοι κάνουν check in τελευταίοι μπορεί να μην παραλάβουν την αποσκευή τους πρώτοι.

Δύο ασφαλείς τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι οι αποσκευές σας φτάνουν πριν από τους άλλους είναι είτε να κάνετε κράτηση για πτήση πρώτης ή business θέσης είτε να εγγραφείτε στο κλαμπ συχνών επιβατών μιας αεροπορικής εταιρείας για να λάβετε μια ετικέτα προτεραιότητας στην αποσκευή σας.

Δείτε το video στο Travel+Leisure

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,206 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ