Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη που διοργανώνονται τον Ιανουάριο. Εάν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι, ή σκέφτεστε να προγραμματίσετε, μέσα στον Ιανουάριο, κοντά στους παρακάτω προορισμούς, τότε μην χάσετε τα φεστιβάλ τους!

Δείτε ακόμα: Οι top 12 Μαραθώνιοι της Ευρώπης

Amsterdam Light Festival, Ολλανδία

Κανονικά το φεστιβάλ έχει ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου (29 Νοεμβρίου), αλλά θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου 2019.  Κάθε χρόνο το Άμστερνταμ διοργανώνει το Light Festival που διαρκεί 53 ημέρες, και κάνει τους χειμερινούς μήνες στην πρωτεύουσα πολύ πιο διασκεδαστικούς. Μπορείτε να περιμένετε μια σειρά από εκπληκτικούς φωτισμούς σε όλο το κέντρο της πόλης και κατά μήκος των γοητευτικών καναλιών.

Up Helly Aa, Λέργουικ, Σκωτία

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ φωτιάς της Ευρώπης, το Up Helly Aa, πραγματοποιείται την τελευταία Τρίτη του Ιανουαρίου (φέτος 29/01) κάθε έτους, στο Λέργουικ, το κύριο λιμάνι των νησιών Shetland της Σκωτίας. Η εξαιρετική εκδήλωση γιορτάζει την κληρονομιά Viking της περιοχής με παραδοσιακή μουσική και μια δραματική πομπή με φωτιές.

Snow Bike Festival, Γκστάαντ, Ελβετία

Το Snow Bike Festival, που πραγματοποιείται στο Γκστάαντ της Ελβετίας, ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο στις Ελβετικές Άλπεις, από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019, υπόσχεται να ενθουσιάσει τους επισκέπτες συναρπαστικούς αγώνες, πάρτι και τα εκπληκτικά ορεινά τοπία.

La Tamborrada Festival, San Sebastian, Ισπανία

Τον Ιανουάριο στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία πραγματοποιείται το φεστιβάλ La Tamborrada, στις 19 και 20 Ιανουαρίου κάθε χρόνο, όπου εκατοντάδες μουσικοί βγαίνουν στους δρόμους με τα δικά τους όργανα και έχουν ως στόχο να ακουστούν δυνατά. Το φεστιβάλ αρχίζει συνήθως στις 19 Ιανουαρίου γύρω στα μεσάνυχτα.

Δείτε ακόμα: Μία νέα υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη στο Ελσίνκι!

Kiruna Snow Festival, Κίρουνα, Σουηδία

Οι χειμώνες στη Σουηδία μπορεί να είναι σκληροί, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφοι. Το Φεστιβάλ Χιονιού Kiruna πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου. Μπορείτε να περιμένετε αγώνες με έλκηθρα, αγώνες ταράνδων και αγώνες γλυπτικής πάγου, όλα αυτά πολύ κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ