Μουσεία στην Ελλάδα επισκεψιμότητα

Η ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε λίστα με τα Μουσεία στην Ελλάδα που είχαν την περισσότερη επισκεψιμότητα για το έτος που φεύγει, το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο οκτάμηνο του 2019, οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου έχουν μειωθεί κατά 0,8%. Παράλληλα, οι εισπράξεις έχουν αυξηθεί κατά 28.2%. Η συνολική καταγραφή έδειξε αύξηση της τάξης του 5,4% στους επισκέπτες των μουσείων της χώρας.

Με την ευκαιρία δείτε, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 2,5%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση 6,5% και οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 9,4%.

Τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία

  1. Μουσείο Ακρόπολης
  2. Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
  3. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου
  4. Μουσείο Δελφών
  5. Παλάτι Ιπποτών στη Ρόδο

Οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι 

  1. Ακρόπολη Αθηνών
  2. Κνωσός
  3. Επίδαυρος
  4. Λίνδος
  5. Μυκήνες

Σπάει όλα τα ρεκόρ επιβατικής κίνησης το Ελευθέριος Βενιζέλος!

Σύμφωνα με την Eurostat το Ελευθέριος Βενιζέλος σπάει όλα τα ρεκόρ του, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, έχοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης, ανακαλύψτε γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν περασμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη τους!

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έχει δημοσιευθεί από την ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, το Ελ. Βενιζέλος είχε αύξηση κατά 11% με 24,13 εκατομμύρια επιβάτες. Ενώ βρίσκεται με το Schwechat στη Βιέννη και το Vantaa στο Ελσίνκι στην τρίτη θέση, στην πεντάδα των αεροδρομίων με την μεγαλύτερη αύξηση επιβατών στο 2018. Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, Liszt Fernc βρίσκεται πρώτο με 14%, ενώ το Chopina της Βαρσοβίας είναι δεύτερο με 13%.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος συνεχίζει την ανοδική του πορεία και φέτος, έχοντας πιάσει τα νούμερα του 2018. Αν ληφθεί υπόψη και η περίοδος Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019, η κίνηση του αεροδρομίου ήταν 23,94 εκατομμύρια επιβάτες, όντας αυξημένη κατά 6%.

Διαβάστε ακόμα:  Έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Eurostat η κίνηση στην Ευρώπη σπάει τα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, σπάζοντας το «φράγμα» των 1,1 δισεκατομμυρίων επιβατών το 2018. Ήταν 63 εκατομμύρια επιβάτες περισσότεροι σε σχέση με το 2017 και υπήρξε άνοδος κατά 6%.

Αν συγκρίνουμε τους αριθμούς αυτούς με τους αντίστοιχους του 2010, προκύπτει αύξηση 43%. Το 2010 η επιβατική κίνηση ήταν λίγο παραπάνω από 776 εκατομμύρια επιβάτες πανευρωπαϊκά. Η πρώτη φορά που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ήταν το 2017.

Πρώτη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική αρχήμ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 272 εκατομμύρια επιβάτες για το 2018. Δεύτερη έρχεται η Γερμανία έχοντας πάνω από 222 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ τρίτη είναι η Ισπανία έχοντας 221 εκατομμύρια επιβάτες. Στην τέταρτη θέση έρχεται η Γαλλία με 162 εκατομμύρια και την πεντάδα κλείνει η Ιταλία με 153 εκατομμύρια επιβάτες.

Η άνοδος της επιβατικής κίνησης στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την μελέτη, είχε 54,26 εκατομμύρια επιβάτες για πέρσι, με άνοδο περίπου στο 8,1% σε σύγκριση με το 2017. Τα 8,5 εκατ. ήταν επιβάτες που προήλθαν από το εσωτερικό, 36,7 εκατ. από την υπόλοιπη Ευρώπη και 9 εκατ. εκτός Ευρώπης.

Οσον αφορά τα αεροδρόμια με τα μεγαλύτερα νούμερα επιβατών η Eurostat έδωσε τις απαντήσεις που περιμέναμε. Πρώτο το Heathrow στο Λονδίνο με 80 εκατ. επιβάτες και ακολουθεί το Charles de Gaulle στο Παρίσι με 72 εκατ.. Το Schiphol του Αμστερνταμ έχει 71 εκατ. και μετά τα αεροδρόμια σε Φραγκφούρτη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μόναχο, επίσης Λονδίνο (Gatwick), Ρώμη και επίσης Παρίσι.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθροΒιέννη: Θα περάσετε τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα!
Επόμενο άρθροΗ πιο λαμπερή ρεβεγιόν για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ