Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει πολλά στοιχεία που τραβάνε το ενδιαφέρον, αυτή τη φορά όμως τα βλέμματα τραβάνε τα εντυπωσιακά συντριβάνια.

- Advertisement -

Μια νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση πρόκειται να τοποθετηθεί στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μάλιστα, πρόσφατα υποδέχθηκε και ένα νέο εστιατόριο.

© Τόνια Αρναουτάκη

Συγκεκριμένα, ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες ύψους 15 μέτρων ο καθένας, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, θα αναπτυχθούν στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χορογραφημένου συγχρονισμού των σιντριβανιών με μουσική.

Έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα σιντριβάνια να συνυπάρχουν με δραστηριότητες όπως τα μαθήματα καγιάκ και ιστιοπλοΐας, αλλά και το παγοδρόμιο που στήνεται πάνω στο Κανάλι τα Χριστούγεννα και τη σκηνή που στήνεται τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival του ΙΣΝ. Για την ακρίβεια, η νέα αυτή εγκατάσταση θα λειτουργήσει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, 2019. Τις ημέρες αυτές, τμήμα των πιδάκων θα παραμείνει ανενεργό, για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στη σκηνή πάνω στο Κανάλι. Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την κανονική λειτουργία τους και θα ανακοινωθούν προγραμματισμένα water shows σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ΚΠΙΣΝ: Από το Κανάλι με το θαλασσινό νερό που αποτελεί τη νοητή σύνδεση του χώρου με τον φαληρικό όρμο, μέχρι τους δημοφιλείς στα παιδιά Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το Summer Nostos Festival

Summer Nostos Festival 2019

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας προσκαλεί όλους σε έναν από τους πιο αγαπημένους θεσμούς και προορισμούς του ελληνικού καλοκαιριού, μια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού, άθλησης, συνύπαρξης, διαλόγου, εκπαίδευσης και φυσικά παιχνιδιού. Η έννοια του Νόστου ενεργοποιείται με περισσότερες από εβδομήντα εκδηλώσεις, εκατοντάδες καλλιτέχνες και ειδικούς σε θέματα άθλησης και επιστημών. Ένα πρόγραμμα οκτώ ημερών με ελεύθερη είσοδο, γεμάτο εμπειρίες, συναισθήματα και συζητήσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ