Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤα πιο... χρωματιστά τοπία του κόσμου που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής! Δείτε...

Τα πιο… χρωματιστά τοπία του κόσμου που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής! Δείτε τα μέσα από εντυπωσιακές εικόνες

Πριν απ’ όλους τους θαυμαστούς ζωγράφους της ανθρωπότητας, υπήρξε η φύση. Και την ομορφιά αυτής έχουν μιμηθεί σπουδαίοι καλλιτέχνες σε όλη τη διάρκεια των χρόνων…

Στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο το τοπίο είναι από μόνο του πίνακας ζωγραφικής. Εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο χρωματιστά του κόσμου!

- Advertisement -

Δείτε επίσης 10 συγκλονιστικά τοπία που αποδεικνύουν πόσο όμορφος είναι ο κόσμος…

Σαν άλλα θαύματα της φύσης τα τοπία αυτά δεν αποτυπώνονται στην ολότητά του και οι φωτογραφίες όσο εντυπωσιακές και να είναι δεν αποδίδουν την ομορφιά της πραγματικότητας. Ο μικρός μας κόσμος τελικά “κρύβει” τεράστιες ομορφιές!

Σε κάθε περίπτωση αναφερόμαστε σε όλα αυτά που ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τον πλανήτη με την ευχή κάποια στιγμή όσοι το θέλουν να τα αποτυπώσουν στη δική τους φωτογραφική κάμερα από κοντά!

Rainbow Mountain, Κίνα

Στην κινέζικη επαρχία του Gansu, υπάρχει ένα εκπληκτικό τοπίο από πολύχρωμα βουνά,  με σχέδια και χρώματα που σχηματίστηκαν μετά από 24 εκατομμύρια χρόνια αλληλεπίδρασης της πέτρας με τα ορυκτά κοιτάσματα το βράχου.

Rainbow Mountain, Κίνα

Τα χρωματιστά αυτά βουνά που καλύπτουν έκταση 10 τ.χλμ. έχουν 7 διαφορετικά χρώματα (εξου και ονομάζονται Rainbow / ουράνιο τόξο) και το θέαμα είναι ακόμα πιο όμορφο μετά από βροχή, όταν τα χρώματα ζωντανεύουν και λάμπουν ακόμα περισσότερο…

Βουνά χρωμάτων, Κίνα

Κάντε επίσης ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες από ηφαιστειακές λίμνες του πλανήτη

Painted hills, Όρεγκον

Ελληνικά δηλαδή πολύχρωμοι λόφοι… Στο τεράστιας έκτασης εθνικό πάρκο John Day Fossil Beds βρίσκεται ένα φυσικό μουσείο των γεωλογικών περιόδων της περιοχής. Πλήθος ηφαιστειακών εκρήξεων και ακραίες κλιματικές αλλαγές των τελευταίων 35 εκατομμυρίων ετών έχουν σχηματίσει ένα εκπληκτικό θέαμα στους Βαμμένους Λόφους του πάρκου.

Painted hills, Όρεγκον

Το άλλοτε υγρό κλίμα έγινε περισσότερο ξηρό με τα χρόνια και η στάχτη, ο πηλός, τα μεταλλικά στοιχεία και η αποσύνθεση των φυτών, όλα μαζί, «συνεργάστηκαν» στο έδαφος, σχηματίζοντας γραμμές χρυσές, μαύρες, κόκκινες, μπλε και ιριδίζουσες. Τα χρώματα αλλάζουν επηρεαζόμενα από το ποσοστό υγρασίας του αέρα, ενώ η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να τα δείτε είναι αργά το απόγευμα.

Οι πολύχρωμοι λόφοι στο Όρεγκον

Yellowstone National Park, ΗΠΑ

Στο Yellowstone βρίσκεται η μεγαλύτερη θερμή πηγή των ΗΠΑ και μάλλον η ομορφότερη του κόσμου. Το χρωματικό φάσμα εκτείνεται από βαθύ γαλάζιο μέχρι έντονο κόκκινο και οφείλεται στα τρισεκατομμύρια των μικροοργανισμών, που ζουν και αναπαράγονται στα ζεστά νερά.

Yellowstone National Park, ΗΠΑ

Τα χρώματα του Grand Prismatic Spring καθορίζονται από τις διαφορετικές θερμοκρασίες των υδάτων. Το βαθύ μπλε, για παράδειγμα, στο κέντρο της πηγής είναι αποτέλεσμα των τόσο υψηλών θερμοκρασιών που καταλήγουν να αποστειρώνουν τα βακτήρια.

Υπέροχες φωτογραφίες: Εικόνες του κόσμου μας από άλλη οπτική

Dallol, Αιθιοπία

Το Dallol δεν είναι τόσο ηφαίστειο, όσο ένας καταποντισμένος κρατήρας. Η καταβύθιση του ηφαιστείου ήταν αποτέλεσμα της «σύγκρουσης» υπόγειων υδάτων και μάγματος, ενώ το θείο, το οξείδιο του σιδήρου, το αλάτι και άλλα μέταλλα σχηματίζουν τις αποχρώσεις του πράσινου και έντονου κίτρινου, που καταλήγουν σε ένα από τα πιο όμορφα θεάματα του κόσμου.

Dallol, Αιθιοπία

Ο κρατήρας είναι σε μια περιοχή της Αιθιοπίας που μέχρι και το 2001, ήταν κλειστή  για τους ξένους. Ακόμα και σήμερα, καλύτερα είναι να επισκεφτείτε την περιοχή με φύλακα, καθώς οι αναταράξεις στην περιοχή εξακολουθούν. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι και από  φυσικής άποψης το ασφαλέστερο μέρος για να επισκεφτείτε, αφού το έδαφος είναι μάλλον ασταθές, εκλύονται τοξικά αέρια και η μέση θερμοκρασία ξεπερνάει τους 30ο C.

Dallol, κρατήρας, Αιθιοπία
Colourful springs of acid in Dallol, hottest place on earth, Danakil depression, Ethiopia, Africa

Blue Grotto, Κάπρι, Ιταλία

Στη σπάνιας ομορφιάς σπηλιά στο Κάπρι της Ιταλίας , το θαυμάσιο γαλάζιο των νερών φωτίζεται από 2 τρύπες στην οροφή της σπηλιάς (εξωτερική φωτο), που δύσκολα εντοπίζονται, ακόμα και αν τις ψάξει κανείς.

Blue Grotto, Κάπρι, Ιταλία

Το μόνο που κάνει αντιληπτούς τους φυσικούς φεγγίτες είναι αν βάλει ο επισκέπτης το χέρι μέσα στο νερό και δει ότι το χέρι του «λάμπει», κάτι που οφείλεται στις συνθήκες της σπηλιάς και στο φυσικό φως.

The Wave, Αριζόνα


Στο φαράγγι Paria, που εκτείνεται από τη Γιούτα μέχρι και την Αριζόνα, βρίσκεται  μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές των ορειβατών της Αμερικής.

The Wave Αριζόνα

Ο κόκκινος –χρωματικά- και εδαφικός κυματισμός των αμμόλιθων τραβάει κάθε χρόνο πλήθη τουριστών, ενώ σύμφωνα με τους Los Angeles Times, κανένας φωτογράφος τοπίων δεν δικαιολογείται να μην έχει τραβήξει έστω μια φορά το Κύμα της Αριζόνα.

Αυτό είναι το ομορφότερο σπήλαιο του κόσμου μέσα στο οποίο “κρύβεται” μιας μαγικής ομορφιάς λίμνη!

Λίμνη Retba, Σενεγάλη

Η λίμνη Retba, ή αλλιώς ροζ λίμνη, βρίσκεται στη Σενεγάλη της Δυτικής Αφρικής και πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς που υποδεικνύει το όνομά της.

Ροζ Λίμνη Retba, Σενεγάλη

Το ζωντανό χρώμα της λίμνης, προκαλείται από τα φύκια κατηγορίας Dunaliella salina, τα οποία παράγουν αυτό το χρώμα που χρησιμοποιεί το φως του ήλιου για την παραγωγή ενέργειας. Η λίμνη έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, κάτι που κάνει πολύ εύκολο το να επιπλέει κανείς μέσα σε αυτή.

Pamukkale Thermal Pools,Τουρκία


Στο Pamukkale της Τουρκίας, βρίσκονται οι διάσημες πισίνες τραβερτίνης (ιζηματογενές πέτρωμα) που μοιάζουν περισσότερο με υγρό μάρμαρο παρά με κοινές θερμές πηγές.

Pamukkale Thermal Pools,Τουρκία

Στο σύνολό τους είναι 17 και η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 35ο C έως 100ο C, ενώ σύμφωνα με το μύθο, η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε αυτές.

Pamukkale,Τουρκία, θερμές πισίνες

Caño Cristales, Κολομβία

Το Caño Cristales στην Κολομβία, το ποτάμι των πέντε χρωμάτων ή όπως αλλιώς είναι γνωστό το «Υγρό ουράνιο τόξο», οφείλει κατά κύριο λόγο τις αποχρώσεις του τοπίου στον πυθμένα του ποταμού.

Caño Cristales, Κολομβία

Ωστόσο, αυτό το χάρμα οφθαλμών συμβαίνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα του χρόνου, όταν το φυτό Macarenia clavigera, που βρίσκεται στον πάτο του ποταμού, γίνεται κόκκινο, και συμπράττει με την πράσινη και κίτρινο άμμο και τα βαθυγάλαζα νερά του ποταμού.

Caño Cristales, το ποτάμι των 5 χρωμάτων Κολομβία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ